Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Yanıtladı! 500 ve 1000 liralık banknot gelecek mi?

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotların çıkıp çıkmayacağına yönelik sorulara ilişkin yanıt verdi.

Abone Ol

TCMB Başkanı Fatih Karahan, 500 ve 1000 liralık banknotlara ihtiyaç olup olmadığının teknik analizler sonucunda belirleneceğini ve konuyla ilgili birimlerin çalıştığını belirtti. Karahan, alınacak kararın kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacağını ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda enflasyon hedefi, TÜİK verileri ve tasarruf tedbirleri gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu. Ayrıca Karahan, 1000 ve 500 TL'lik banknotlarla ilgili sorulara da cevap verdi. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 500 ve 1000 lira banknotlarına gereksinim olup olmayacağı konusundaki soruya da netlik kazandırdı.

Karahan, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, küpür kompozisyonunu sizin dediğiniz şekilde ve farklı göstergelerle yakından takip ediyoruz. Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı teknik analizler sonucunda ortaya çıkıyor, bu konuda birimlerimiz çalışıyor, incelemelerimiz devam ediyor. Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır."