Ekonomi

Milyonlara büyük şok! Temmuzda zam yok… Kulisten bilgi geldi

Haziran ayının henüz başında olduğumuz şu günlerde temmuz zamlarına ilişkin şoke eden bir bilgi geldi. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Gerek pandemi gerek Rusya- Ukrayna savaşı gerek ise de diğer faktörler hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde yüksek enflasyon sorununun yaşanmasına yol açtı. Çok uzun süredir enflasyon ile mücadele kapsamında ekonomi yönetimleri tarafından ciddi kararlar alınmaya devam edilirken son olarak ülkemizde de tasarruf tedbirleri devreye girdi.

Enflasyon ile mücadele kapsamında kararlılığın son derece önemli olduğunu ve bu sebep ile fiyat  istikrarı sağlanana kadar birçok tedbir ile yola devam edileceğini belirten yetkililer, milyonlarca vatandaş tarafından yakın takip altına alındı. Vatandaşlar bütçeleri üzerinde nerede ise tüm hükümlerini kaybederlerken bu süreçte gözlerini temmuz ayı maaş zamlarına çevirdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da temmuz ayında hem memurlar hem de emekliler adına bir maaş artışı yaşanacak. Son 2 yıldır asgari ücrete yansıtılan ara zammın bu yıl için söz konusu olmayacağı yetkililer tarafından kesin bir dil ile gündeme getirilirken son olarak kulislerden maaş artışlarına yönelik yeni bilgiler geldi.

Emeklilerin, memurların ve maaş artışı yaşanmasını umut eden çalışanların gözleri kulakları yetkililerden gelecek olan zam açıklamalarına çevrilmişken AK Parti’nin son kampında konuşulanlar gündeme geldi.

‘MUHALEFET ARTIK DİNLENMEYECEK’

Ekonomim’de yer alan bir habere göre AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirmiş olduğu kampta asgari ücretlileri ve emeklileri yakından ilgilendiren konular görüşüldü.

Kulislerden gelen bilgilere göre AK Parti yönetimi EYT’de başta olmak üzere seçim öncesinde muhalefetin baskısı ile hayata geçirmiş olduğu düzenlemelerden tamamen uzak durma kararı aldı. Muhalefetten yükselen asgari ücret ara zammı ve emekli kök aylığı iyileştirmesi gibi seslerin AK Parti’nin gündeminde olmayacağı öğrenildi. Konuşulanlara göre şu an için ne asgari ücret için ne de emekli kök maaşları için bir iyileştirme yapılmayacak.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Son olarak sene başında duyurulmuş olan yüzde 49,25’lik zam ve 10 bin TL’lik en düşük maaş tutarı, temmuz ayında yeniden değerlendirilecek. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3 Temmuz tarihinde açıklayacak olduğu 6 aylık enflasyona bağlı olarak emeklilerin maaşlarına zam yapılacak. 10 bin TL’lik en düşük tutarın değişip değişmeyeceği ise henüz bilinmiyor.