Ekonomi

Motorin fiyatlarına kallavi zam! Bu gece yarısı açıklanacak

Akaryakıt fiyatları pek çok araç sahibini endişelendirmeye devam ederken dizel araç sahiplerine kötü bir haber daha geldi. İşte detaylar…

Abone Ol

Akaryakıt fiyatlarından dert yanan milyonlarca araç sahibi son günlerde indirim haberlerine hasret kaldı. Uzunca bir süredir çok çeşitli faktörlerin etkileri ile arka arkaya zamlar alan motorin ve benzin fiyatları, birçok kişinin kendi aracını kullanamamasına yol açtı.

Yüksek akaryakıt fiyatlarından ötürü toplu taşıma ücretleri de durmadan zamlanırken Kurban Bayramı öncesinde tüketicileri kahredecek bir zam haberi daha geldi. Gelen bilgilere göre motorinin litre fiyatı bir kez daha değişecek. Peki, akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? İşte güncel verilere dair ayrıntılar…

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İNDİRİM DUYURULMUŞTU

Günümüzde özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için lüks tüketimden çıkarak temel ihtiyaç kategorisine dahil olan araçlar, yüksek akaryakıt fiyatlarından ötürü otoparklara çekilmek durumunda kaldı. Toplu taşıma araçlarına yönelen ancak orada da durmadan güncellenen fiyatlar ile karşı karşıya kalan tüketiciler, son olarak geçtiğimiz günlerde duyurulan indirim haberi ile uzun bir aranın ardından akaryakıt satın alabildi.

Geçtiğimiz hafta yetkili kurumlar tarafından yapılan açıklamada hem benzine hem de motorine indirim geldiği bilgisine yer verilmişti. O açıklamanın ardından benzinin litre fiyatı 1 TL 25 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 1 TL 21 kuruş gerilemişti.

ZAM HABERİ GECİKMEDİ

Kurban Bayramı öncesi açıklanan akaryakıt indirimi ile bir nebze olsun rahatlayan araç sahiplerine bugün kötü bir haber geldi. Kulislerden gelen bilgilere göre yetkililer motorinin litre fiyatını güncellemeye hazırlanıyorlar.

Edinilen bilgilere göre motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 TL 34 kuruş zam yapılacak. Yani geçtiğimiz gün duyurulmuş olan motorin indirimi sıfırlanmış olacak.

Güncel akaryakıt ve motorin fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul Anadolu Yakası benzin- motorin: 40,12 TL- 39,18 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası benzin- motorin: 40,24 TL- 39,28 TL
  • Ankara benzin- motorin: 41,21 TL- 40,26 TL
  • İzmir benzin- motorin: 41,47 TL- 40,61 TL