Gündem

O patlamanın nedeni duyanları şaşırttı!

İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi de yaralanmıştı. İtfaiye raporuna göre patlamanın sebebi belli oldu. İşte o açıklama...

Abone Ol

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, itfaiye raporu ve jandarma tutanağını savcılık dosyasına ekledi.

İzmir Büyükşehir Belediye İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, zemin üzeri 4 katlı betonarme binanın zemin katındaki işletmede patlama meydana geldiği, olay yerine varıldığında alevli ve dumanlı bir şekilde yanmanın görüldüğü belirtilerek, "İşletmenin kapalı olduğu, patlama sonrası içeriden 3 sanayi tipi LPG tüpü, 1 piknik tüpü olduğu tarafımızca tespit edilmiş olup, LPG'nin sızarak dükkan içerisine çok birikmesi ve herhangi bir ısı kaynağı ile temas etmesi neticesi patlama meydana geldiği kanaatine varılmıştır." ifadelerine yer verildi.

ZARAR BÜYÜK!

Yangının söndürülmesinin ardından yapılan hasar değerlendirmesine göre, caddedeki 71 daire ve 12 dükkan hafif hasarlı, 50 daire ve 10 dükkan ağır hasarlı, park halindeki 10 araç da zarar gördü. Jandarmanın hazırladığı tutanağa göre, patlama olan dükkanın olay günü faaliyette bulunmadığı, ancak bir gün önce işletmede bulunan tüpün değişiminin yapıldığı, patlama sonrasında itfaiye ekiplerinin işletme içerisindeki ocağın açık olduğunu gördükleri ve gazı kapatarak sanayi tüpü ile piknik tüpünü binanın önüne çıkardıkları belirtilmiştir.

İDDİANAMENİN HAZIRLANMASINI BEKLİYORUZ

Bina sahiplerinin avukatı Mehmet Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın kimin kusuruyla meydana geldiğini belirlemek için bilirkişi raporu hazırlanacağını açıkladı. Sarıkaya, müvekkillerinin binaları zarar gördüğü için evlerinde oturamadıklarını ve zararlarının bir an önce giderilmesini beklediklerini söyledi.  Sarıkaya, "Müvekkillerim binaları zarar gördüğü için ikametlerinde oturamamakta. Zararlarını bir an önce giderilmesi için bilirkişi raporunu ve iddianamenin hazırlanmasını bekliyoruz." dedi.