Çalışma Hayatı

Önder Kahveci'den DHMİ teklifine tepki

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TBMM'ye sunulan Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TBMM'ye sunulan Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kahveci yaptığı değerlendirmede, DHMİ çalışanlarının haklarının gözetilmesi gerektiğini vurgulayarak 'Sunulan teklifin 26. Maddesinde sadece Hava Trafik Kontrolörlerinin ücret gruplarında değişiklik yapılması teklif edilirken, diğer tüm Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları yok sayılmıştır' dedi.

Diğer çalışanları yok sayan, sadece belirli bir unvanı kapsayan bu teklifi kabul etmenin mümkün olmadığını dile getiren Kahveci, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilen ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir URALOĞLU TBMM gündemine getirilen bu kanun teklifini mutlaka gözden geçirmeli ve yanlıştan yol yakınken dönmelidir' İfadelerini kullandı.

'BU DÜZENLEME DHMİ'DEKİ İŞ VERİMİNİ DÜŞÜRECEK'

Kahveci konuşmasında, 'Devletimiz, milletimiz ve kurumlarımız her zaman Türkiye Kamu-Sen' in önceliği olmuştur. Dolayısıyla, kurumlarda ve iş kolundaki yetkili sendikaların görüşleri alınmadan, sadece belirli bir kesimin taleplerinin gündeme alınmasını kabul etmiyor ve doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade ediyorum. Ayrıca, tasarruf tedbirleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında, servis hizmetlerinin kaldırılırken, zorunlu haller dışında fazla mesai yaptırılması yasaklanmışken, giyim yardımı kaldırılırken, lojmanlar ile ilgili düzenlemeye gidilirken, memurlarımız ve emeklilerimiz ekonomik darboğazda yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, bazı unvanlara yönelik olan ve maaşlarında artış sağlayacak olan bu düzenleme, DHMİ'deki çalışma barışını bozacak, iş verimini düşürecektir" dedi.