İş Fırsatları

Otokar İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Otokar iş başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Otokar iş başvuru şartları neler? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

Abone Ol

1963 yılında kurulmuş olan Otokar’ın ana ortaklığı Koç Holding A.Ş. ve Koç Ailesi tarafından sahip olunan şirketler tarafından kontrol edilmektedir.

60 yılı aşkın süredir hizmet veren Otokar, otomotiv ve savunma sektöründe kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeye çalışmaktadır. Toplu taşımacılık tarafında otobüs, nakliye ve lojistik sektörü için hafif kamyon, savunma sanayi sektörü için ise tekerlekli zırhlı ve paletli araçların üretimlerini gerçekleştiren Otokar, yüzde 100 Türk sermayesine sahiptir.

Otomotiv ve savunma sanayii sektöründe ciddi işlere imza atan ve günümüzde halen sektörün en iyileri arasında yer almayı sürdüren Otokar, yalnızca rakipleri ve müşterileri tarafından değil iş arayışı içerisinde olan kişiler tarafından da yakından takip edilmektedir.

Kariyerlerini Otokar gibi güçlü bir firmanın çatısı altında inşa etmenin yollarını arayan birçok kişi, firmanın iş ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapabileceklerini, iş ilanlarına başvuru sürecinde hangi şartları sağlamaları gerektiğini merak etmektelerdir. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Otokar’ın kariyer fırsatlarına dair birtakım bilgilendirmelerde bulunarak adayların sorularına yanıt vermeye çalıştık. İşte ayrıntılar…

OTOKAR PERSONEL ALIMI İLANLARINA NEREDEN VE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Otokar’ın sunduğu kariyer fırsatları, bu sektörde ve güçlü bir firmanın çatısı altında çalışmak isteyen birçok kişi tarafından yakından takip edilmektedir.

Otokar eksik kadrolarını belirledikten sonra insan kaynakları departmanı aracılığı ile personel alımı ilanları düzenlemektedir. Söz konusu ilanlar Koç Kariyerim ve Kariyer.net platformları üzerinden yayınlanmaktadır. İlgili ilanlara online ortamda ön başvuru oluşturmak mümkündür.

Başvurunun oluşturulmasını takiben Otokar insan kaynakları departmanı adayların CV’lerini incelemeye başlayacaktır. Açık pozisyon için uygun niteliklere sahip olduklarına kanaat getirilen adaylar yüz yüze görüşmelere davet edileceklerdir. Mülakatlar ve diğer sınavlar çerçevesinde pozisyon için yeterli niteliklere sahip olduğuna kanaat getirilen adaya iş teklifi yapılacaktır. Tarafların anlaşmaları halinde iş sözleşmesi imzalanacaktır.

OTOKAR HANGİ POZİSYONLAR İÇİN PERSONEL ALIMI YAPIYOR?

Otokar bünyesinde çalışmak isteyen birçok kişi, firmanın hangi pozisyonlar için personel alımı yaptığını merak etmektedir.

Otokar; ARGE, mühendislik, üretim, yönetim, kalite gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir. Dolayısı ile firmanın bu departmanlarda çalışacak personellere ihtiyacı vardır.

OTOKAR PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

Otokar ile ilgili en çok merak edilen konu başlıklarından biri de firmanın personellerine ödediği maaşlar ile ilgilidir. Ülkemiz adına önemli bir değer olan Otokar’ın güncel personel maaşları arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanmaktadır.

Otokar’da personel maaşları, çalışanın görev tanımına ve ilgili görev tanımının kuruma olan katma değerine göre belirlenmektedir. Ek olarak her yıl ocak ayında çalışan maaşları değişmektedir. Değişiklikler; bireysel performansa, ücret piyasasına, şirketin mevcut ücret yapısına ve iş kademesine göre yapılmaktadır.

Otokar’da çalışanlar pozisyonlarına bağlı olarak; üstün başarı ve yıl sonu primi, özel sağlık sigortası, şirket aracı, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı üyeliği, şirket cep telefonu ve hattı gibi yan haklardan da yararlanabilmektelerdir.

OTOKAR’DA SOSYAL FAALİYETLER

Yoğun ve ciddi bir çalışma ortamını yöneten Otokar, çalışanlarının motivasyonlarını artırabilmek amacı ile çok çeşitli sosyal faaliyetler düzenlemektedir. Faaliyetler kapsamında çalışanlarına iş dışı yaşamlarına katkıda bulunmayı ve böylelikle motivasyonları ile birlikte şirkete olan bağlılıklarını da artırmayı hedefleyen Otokar, birçok spor branşına yönelik etkinlikler düzenlemektedir.

Su altı kulübü, doğa sporları kulübü, gezi ve kültür sanat kulübü gibi oluşumlar tarafından düzenlenen etkinliklerin yanı sıra; şirket içi kutlamalar, aile şenlikleri, sünnet şöleni, spor turnuvaları ve doğa yürüyüşleri gibi pek çok etkinlik de Otokar çalışanlarının katılımlarına açıktır.