İş Fırsatları

Pegasus İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Pegasus iş başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Pegasus çalışma şartları nasıl, personel maaşları ne kadar? İşte ayrıntılar…

Abone Ol

1990 yılında Aer Lingus, Silkar Yatırım ve Net Holding’in ortak girişimleri ile İstanbul’da kurulmuş olan Pegasus Hava Yolları, aynı yılın mayıs ayında ilk uçuşunu gerçekleştirmiştir. 2005 yılında Esas Holding tarafından satın alınmış olan firma, aynı yol Türkiye’de faaliyet gösteren 4’üncü tarifeli hava yolu olmuştur.

Kurulduğu günden bu yana uçmanın herkesin hakkı olduğunu savunarak çalışmalarına ve gelişimine devam eden Pegasus, bugün hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde en çok tercih edilen hava yolu firmaları arasında yer almaktadır.

Yolcularına kaliteli hizmet ulaştırmanın doğru personel seçiminden geçtiğine inanan Pegasus, personel seçim sürecini büyük bir titizlik ile yönetmektedir. Hemen hemen her yıl toplu personel alımları gerçekleştiren firma, iş arayışı içerisinde olan binlerce kişi tarafından yakından takip edilmektedir. Peki, Pegasus personel alımı ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılır? Pegasus personel maaşları ne kadar? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

PEGASUS İŞ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Pegasus personel alımı ilanları genel olarak firmanın resmi web sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Söz konusu personel alımı ilanları kapsamında adayların başvurularını kabul eden firma, ön başvuru sonucu olumlu olan kişileri yüz yüze görüşmeye davet etmektedir. Sonrasında ise adaylar için yoğun bir mülakat ve eğitim süreci başlayacaktır. Tüm süreçleri başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar, uygun bulundukları pozisyonda çalışmaya başlayabileceklerdir.

Pegasus baz dönemlerde Türkiye İş Kurumu üzerinden de personel alımı ilanları yayınlayabilmektedir. Özellikle şoför ve engelli personel kadrosu için İŞKUR ile iş birliği içerisinde olan firma, bu gibi durumlarda iş başvurularını kamu kurumu üzerinden kabul etmektedir. Yapılan değerlendirme neticesinde İŞKUR başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler Pegasus insan kaynakları yetkilisi tarafından yüz yüze görüşmeye davet edilmektedir. Aranan şartları sağlayan kişiler, mülakatlarının da başarılı geçmesi halinde iş başı yapabilmektelerdir.

PEGASUS İŞ POZİSYONLARI

‘Pegasus iş ilanı’ denilince birçok kişinin aklına kabin memurluğu gelmektedir. Her sene düzenli olarak kabin memuru alımı yapan hava yolu firması farklı pozisyonlar için de personel arayışı içerisine girmektedir.

Pegasus iş ilanları kapsamında genel olarak; uçuş ekibi, bakım, teknik operasyonlar, insan kaynakları, satış, pazarlama, kargo operasyonları gibi farklı departmanlar için personel alımı yapılması hedeflenmektedir.

PEGASUS ÇALIŞMA ŞARTLARI

Uluslararası bir hava yolu firması olarak yoluna devam eden Pegasus, genel olarak genç ve dinamik bir çalışma ortamı sunmaktadır. Şirketin başarısında önemli bir role sahip olan çalışanlar, şirket yönetimi tarafından düzenli olarak ve çok çeşitli alanlarda desteklenmektelerdir.

Pegasus çalışanlarına kendilerini geliştirme ve dolayısı ile de kariyerlerinde yükselme fırsatı sunmaktadır. Tatil ve izin hakları noktasında son derece titiz olan Pegasus, başarısını çalışanlarını memnun etmesine bağlamaktadır.

Şirket çalışanlarının refahlarını ön planda tutan Pegasus, çalışanlarına birçok yan hak tanımlamaktadır. O haklar genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Özel sağlık sigortası
  • İndirimli bilet uygulaması
  • Yemekhane veya Multinet
  • Anlaşmalı otellerde indirimli konaklama
  • Servis
  • Kıdem ödülleri
  • Kreş imkanı
  • Çocuk sahibi çalışanlara altın hediyesi

PEGASUS PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

Pegasus’ta personel maaşları pozisyonlara göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca meslek içi deneyim de maaşları doğrudan etkileyen başlıca faktörler arasında yer almaktadır. Dolayısı ile Pegasus’un maaş politikası ile ilgili olarak net bir söylemde bulunmak mümkün değildir.