Çalışma Hayatı

Penti Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Penti bayilik veriyor mu? Penti bayilik şartları neler? Penti’den kimler bayilik alabilir? İşte Penti’nin bayilik hizmetine dair ayrıntılar…

Abone Ol

Penti, 1950 yılında Yasef Kariyo ve Mois Kariyo tarafından kurulmuş olan bir markadır. Çoğunluk ile kadın iç giyim, pijama, gecelik gibi ürünlerin satışını yapan firmanın ayrıca erkekler ve bebekler için de çeşitli ürünleri bulunmaktadır.

Daha çok çorapları ile tanınan ancak son yıllarda iç çamaşırı takımları, plaj kıyafetleri ve daha pek çok ürünü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Penti, tüketicilerin yanı sıra girişimcilerin de gözde markalarından biri haline gelmiştir.

Ticarete atılmak adına çok çeşitli alanları araştıran girişimciler, özellikle kadınlara hitap eden markaları yakından takip etmektelerdir. Kadınların kişisel olarak temel ihtiyaçlarını karşılayan firmaların bayileri olarak hizmet vermenin yollarını arayan birçok girişimci, özellikle Penti’yi araştırmaktadır.

70 yılı aşkın süredir sektörde faaliyet gösteren Penti’nin bayilik hizmeti verip vermediği birçok girişimci tarafından merak edilmektedir. Peki, Penti bayiliği nasıl alınır, şartları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

Penti Bayilik Şartları Nelerdir?

Penti bayiliği şartları da birçok girişimci tarafından merak edilmektedir. Firmanın kimlere, hangi şartlar çerçevesinde bayi olma şansını tanıdığı arama motorları üzerinden sıklık ile sorgulanmaktadır.

Penti’nin bayilik için öne sürdüğü ilk kriter finansal birikime sahip olmaktır. Ayrıca açılmak istenilen bayinin genel merkezin kriterlerine uygun bir lokasyonda olması gerekir. Burada yeni bayinin etrafında farklı bir Penti şubesinin bulunmaması önemlidir.

Penti’nin bayisi olacak olan dükkanın genişliği 120 metrekareden küçük olmamalıdır. AVM’lerde bir dükkan kiralanacak ise mağaza mutlaka ilk katta bulunmalıdır. Ayrıca ilgili dükkanın depo kısmının olması da firmanın şartları arasında yer almaktadır.

Penti Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Penti bayilik ücreti de sektöre bu güçlü markanın kanatları altında girmek isteyen girişimciler tarafından bir hayli merak edilmektedir.

Penti’nin franchise bedeli, her sene güncel koşullara göre değişmektedir. Ayrıca dükkanın büyüklüğü, bulunduğu lokasyon ve müşteri potansiyeli de fiyatları etkilemektedir.

2024 yılı Penti bayilik ücretine ilişkin net bir bilgi bulunmamaktadır. 2022 yılı verilerine göre ise firma bayi adaylarından 400 bin TL ila 500 bin TL aralığında değişiklik gösteren ücretler talep etmiştir.

Penti Franchise Nasıl Alınır?

Penti bayiliği almak için yapılması gerekenler girişimcilerin sık sık sorguladıkları konu başlıkları arasında yer almaktadır. Bayilik başvurusunun nereden ve nasıl yapılabileceği merak edilmektedir.

Penti, tüm iletişim kanallarını bayilik başvurularına açmıştır. Bayilik başvurusu yapmak ya da sürece dair ön bilgi almak isteyenler firmanın iletişim numaralarını ve e- posta adresini kullanabilirler. Yanı sıra firmanın İstanbul’da bulunan genel merkezinden bayilik görüşmesine dair randevu da talep edilebilir.

Penti Kaç Tane Bayisi Var?

Penti bayi sayısı hem firmanın ürünlerinden memnun olan ve bu kapsamda da farklı lokasyonlarda bulunan mağazalara erişim sağlamak isteyen tüketiciler hem de bayilik hizmetine dair bilgi almak isteyen girişimciler tarafından merak edilmektedir.

Penti’nin resmi web sitesinden alınan bilgilere göre firmanın ülkemizde 60 ilde 300’ün üzerinde şubesi bulunmaktadır. Ayrıca yurt dışında da hizmet veren firmanın 29 farklı ülkede toplamda 106 adet mağazası vardır.  

Penti Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Penti müşteri hizmetleri iletişim numarası, ‘0212 987 41 00’ şeklindedir. Bu numara üzerinden tüketiciler dilek, şikayet ve önerilerini iletebilirlerken girişimciler de firmanın bayilik hizmeti ile ilgili bilgi alabilmektelerdir.

Penti’nin aktif olarak kullandığı e- posta adresi ‘iliskileri@penti.com.tr’ şeklindedir. Bu adrese hem tüketiciler hem de girişimciler mail gönderebilmektelerdir.