Çalışma Hayatı

Pizza Hut Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Pizza Hut bayiliği nasıl alınır? Pizza Hut bayilik şartları nelerdir? İşte Pizza Hut’un güncel bayilik hizmetine dair ayrıntılar…

Abone Ol

Merkezi Amerika’nın Teksas eyaletinde bulunan Pizza Hut, Dan ve Frank Carney tarafından 1958 yılında kurulmuştur. Senelerdir kendine has pizzaları ile sektörde faaliyet gösteren firmanın 37 milyar dolardan fazla cirosunun bulunduğu bilinmektedir.

Küresel çapta adını duyurmayı başarmış olan Pizza Hut, ülkemizde de hizmet vermektedir. Türkiye’de 2016 yılı itibari ile bayilik hizmeti sunmaya başlamış olan pizza zinciri, tüketicilerin yanı sıra girişimciler tarafından da yakından takip edilmektedir.

Türkiye pazarında daha da büyümeyi hedefleyen Pizza Hut, bayilik hizmeti ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Peki, Pizza Hut bayiliği nasıl alınır? Pizza Hut bayilik başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

Pizza Hut Bayilik Şartları Nelerdir?

Pizza Hut bayiliği şartları birçok girişimci tarafından yakından takip edilmektedir. Firmanın güncel başvuru şartları girişimciler tarafından sık sık sorgulanmaktadır.

Pizza Hut bayi adaylarından finansal birikime sahip olmalarını istemektedir. Ayrıca bayi adaylarının başvurularının olumlu sonuçlanabilmesi için temiz bir sicile de sahip olmaları gerekmektedir.

Teminat göstermeleri istenilen bayi adayları, sektörde 3 yıllık tecrübeye sahip olmalılardır. Ayrıca söz konusu bayinin nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde açılması istenmektedir. Son olarak bayinin en az 200 metrekare büyüklüğünde olması gerekmektedir.

Pizza Hut Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Pizza Hut bayilik ücreti, pizza sektöründe bu markanın altında hizmet vermek isteyen girişimciler tarafından merak edilmektedir. Güncel bayilik ücreti ve diğer ödemeler, girişimciler tarafından arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanmaktadır.

Pizza Hut’ın 2021 yılında bayilik ücreti olarak 250 bin dolarlık bir ödeme talep ettiği bilinmektedir. Yanı sıra yatırım bedeli, reklam katkı payı ve bayilik ödemesi gibi kalemler de bayi sahibine aittir. Söz konusu ödemeleri 3 ila 5 yıl aralığında bayi sahibine geri kazandırmayı amaçlayan Pizza Hut’ın 2024 yılı franchise bedeline dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu neden ile girişimcilerin firma ile doğrudan irtibat kurmaları gerekmektedir.

Pizza Hut Franchise Nasıl Alınır?

Pizza Hut bayiliği almak için yapılması gerekenler, girişimciler tarafından sık sık sorgulanmaktadır. Girişimcilerin Pizza Hut bayiliği kapsamında nasıl bir yol izlemeleri gerektiği merak edilmektedir.

Pizza Hut’tan bayilik talep etmek isteyen kişilerin öncelikle yukarıda belirtmiş olduğumuz temel şartları ve firmanın öne sürebileceği diğer şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Sonrasında ise firma ile iletişime geçilmeli ve yetkililerden bayilik süreci için randevu talep edilmelidir. Görüşmenin olumlu geçmesi halinde taraflar arasında bayilik sözleşmesi imzalanmaktadır.

Pizza Hut Kaç Tane Bayisi Var?

Güncel Pizza Hut bayi sayısı net olarak bilinmemektedir. Ancak 2023 yılı verilerine göre firma ülkemizde 8 ilde 66 şubeye sahiptir. Firmanın 100 ülkede toplamda 15 bin 600 şubesinin bulunduğu da resmi kaynaklarda yer alan bilgiler arasındadır.

Pizza Hut Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Pizza Hut müşteri hizmetleri iletişim numarası girişimcilerin yanı sıra tüketiciler tarafından da merak edilmektedir. Firmanın şubelerinden hizmet alan tüketiciler çeşitli dilek, şikayet ve önerilerini bildirmek üzere ilgili iletişim numarasına ihtiyaç duymaktalardır.

Pizza Hut’ın aktif olarak kullanmaya devam ettiği müşteri hizmetleri iletişim numarası, ‘444 65 55’ şeklindedir. Ayrıca firmaya ‘0212 705 00 00’ numaralı hat üzerinden de ulaşılabilmektedir. Son olarak firmanın ‘info@isgida.com’ adresine mail atarak da yetkililere ulaşmak mümkündür.