Çalışma Hayatı

Polenez Fabrikası, eylem yapan işçileri çıkarmaya devam ediyor...

İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez fabrikasında işçi kıyımı devam ediyor. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan arkadaşlarını destekledikleri için onlar da işveren tarafından işten kovuldu.

Abone Ol

İstanbul Çatalca'da yer alan Polonez fabrikasında çalışan 13 işçi, sendika üyeleri oldukları için işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan mesai arkadaşlarına destek veren işçiler de işten atılmaya başladı...

19 Temmuz'da fabrika önünde toplanan işçiler, mücadelelerine devam edeceklerini belirtmişlerdi. 24 Temmuz akşamı, eylemi destekleyen yaklaşık 100 işçinin işleri bir mesajla sonlandırıldı. 26 Temmuz sabahı ise 27 emekçinin daha işten çıkarıldığı öğrenildi. Uzun süredir fabrikada çalışan işçiler, "Güveni kötüye kullanmak", "Hırsızlık yapmak" gibi gerekçelerle Kod-46 ile işten çıkarılıyor. İşine son verilen emekçiler, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı gibi haklarını alamayacak.

TAŞERON İŞÇİ ALINACAK

Yıllardır asgari ücretle çalıştırılan işçileri geçen hafta "Zam yok" diyen işveren, direnişi kırmak için zam ve ikramiye gibi teklifler sunmuştu. Ancak çalışanlar teklifi kabul etmedi ve işe geri alınana kadar sendikayla birlikte haklarını aramaya kararlı. Fabrika ise üretimin durmaması için, işten çıkarılan işçilerin yerine taşeron işçi alımı yapıyor.