Çalışma Hayatı

Porland işçileri isyanda! Canımız hiçe sayılıyor

Düşük ücretlerden, fazla mesai dayatmasından, baskı ve mobbingden şikayetçi olan Porland işçileri, isyan etti. İşçiler, çalışma koşullarından bahsederek, 'Canımız hiçe sayılıyor' dedi.

Abone Ol

Bilecik Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Porland Fabrikasında çalışan işçiler, aldıkları ücretlerle geçinememekten şikayetçiyken zorla fazla mesaiye kalmaktan ve baskı ve mobbinge uğramaktan da bıkmış durumda. Bu koşullara artık dur diyen işçiler çözüm için DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş’te örgütleniyor.

Bu defa da sendikal mücadele verdikleri için işten atılmalarla karşılaşan işçiler,  sendikadan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Aldığı ücretle geçimini zor sağlayan işçi, “Bilecik’te kiralar almış başını gitmiş, ay sonunu zor getiriyoruz. Temmuz ayında ücretlerimize mutlaka ek zam yapılmalı yoksa bu ücretlerle yaşamamız mümkün değil. 10 yıllık bir işçinin aldığı ücret en fazla 20-21 bin bandında. Kendileri bir ay bu ücretle geçinsinler ben de bir daha sesimi çıkarmam.” diye konuştu.

SAĞLIĞIMIZDAN OLUYORUZ

10 yıldır Porland’da çalışan bir işçi, çalışma koşullarından şöyle bahsetti: “Toz içinde çalışıyoruz, bu toz bizim ciğerlerimizi mahvediyor. Bizim için temin edilen maskeler bizi tozdan korumuyor. Ayrıca maske kullanımı da hiç steril değil, maskeler ulu orta duruyor. Kullanacak arkadaş alıyor takıyor sonra bir başkası kullanabiliyor. Maske talep ettiğimizde patron, ‘Maskeler dövizle alınıyor döviz de her geçen gün artıyor, sizlere durmadan maske alamayız. Sizlere yoğurt veriyoruz daha ne istiyorsunuz’ dedi. Bir kase yoğurdun bile hesabını yapıyorlar. Oysa biz bu fabrikada canımızı dişimize takıp çalışıyoruz. Yeri geliyor sağlığımızdan oluyoruz.”

BASKILARA KARŞI GÜCÜMÜZ BİR

Cam Keramik-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Atan ise “Bilecik’te kurulu Porland Fabrikasında çalışan işçiler sendikamız ile iletişim içerisindedir. İşçiler tarafından belirtilen çalışma koşulları ve iş yeri uygulamaları açıkça bizlere patronun hukuk tanımadığını ve sendikalaşma çabasını kesmek için her türlü hukuk dışı uygulamayı devreye soktuğunu göstermektedir. Sırf sendikal örgütlüğü engellemek için ‘gönüllü çıkış’ adı altında işten atmaların yaşandığını, üyelerimize görev yeri değişikliği dayatıldığını, bu baskıları kabul etmeyen işçilerin de işten çıkarıldığını biliyoruz. Sendikamız Porland Fabrikasında yaşanan sürecin yakın takipçisi olmaya devam edecek. Porland işçisi arkadaşlara çağrımız; baskılara karşı gücümüzün birliğimizden geldiğini unutmadan, birliğimizin güçlendirilmesidir” dedi.