Çalışma Hayatı

Sabah 9'dan akşam 5'e mesai son bulabilir

Linkedln'in kurucu ortağı Reid Hoffman, 2034'te sabah 9 akşam 5 mesaisinin sona ereceğini öngördüğünü açıkladı.

Abone Ol

Linkedln'in kurucu ortağı Reid Hoffman, mesai saatlerine ilişkin görüşlerini açıkladı. 2034'te sabah 9 akşam 5 mesaisinin sona ereceğini öngördüğünü açıklayan Hoffman, yapay zekanın günümüz iş gücü tanımını değiştireceğini ve yeni bir sistem anlayışının başlayacağını ifade etti.

Herhangi bir kuruma sözleşmeyle bağlı olmadan ve fiziksel olarak ofiste bulunmadan hizmet veren çalışanlara Gig çalışanları deniyor. Uber sürücüleri, Airbnb ev servisleri de Gig ekonomisinin örnekleri olarak öne çıkıyor. Son günlerde yaptığı açıklama ile gündeme gelen Linkedln'in kurucu ortağı Reid Hoffman, mesai saatleri ve çalışma düzeniyle ilgili yeni bir sistem öngördüğünü açıkladı. Hoffman, Gig ekonomisine vurgu yaparken çalışanların da Gig ekonomisinden oluşacağını belirtti.

SERBEST ÇALIŞMANIN DAHA AZ İŞ GÜVENLİĞİNE YOL AÇACAĞINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Hoffman, “Gig Ekonomisi sayesinde 10 yıl içinde ABD nüfusunun yüzde 50'si serbest çalışan olacak” ifadelerini kullanırken, geleneksel iş pozisyonlarıyla kıyaslandığında, serbest çalışma modelinin daha fazla esneklik sunmasına karşın daha az iş güvenliği getirebileceğini de vurguladı.

ESNEK ÇALIŞMA PEK ÇOK KURUMSAL ŞİRKET TARAFINDAN UYGULANIYOR

Sabah 9'dan akşam 5'e mesai sistemi, çalışanların standart en az 40 saatlik bir çalışma haftası kaydettiği bir mesai düzeni olarak yıllardır hayatta. Sabah 9'da başlayan ve 5'e kadar devam eden sistem pek çok kurumsal şirket tarafından uygulanıyor. Pew Araştırma Merkezi, uzaktan çalışanların yüzde 35'inin online çalışma sistemine tam zamanlı devam ederken, yüzde 41'inin bunu hibrit yaptığını açıkladı. Buna göre çalışanlar büyük oranda haftada en az 3 gün ofis dışında çalışıyor.