Öz Sağlık-İş Sendikası

Şehir Hastanesi'nde mobbing iddiası!

Kayseri'de Şehir Hastanesinde çalışan Öz Sağlık-İş'e üye işçiler işten çıkarıldı. İşçiler, yaşadıkları haksızlığı protesto etmek için kent meydanında basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

Kayseri Şehir Hastanesi'nde çalışan sağlık işçileri, haksızca işlerine son verilen mesai arkadaşları için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada haklarını aramak için basın açıklaması düzenleyen işçiler "Yaşasın işçilerin birliği" ve "Yönetim istifa" gibi sloganlar attı. Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası'na üye olan işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarına destek olmak için bir araya geldi. İşçiler, "Yıllardır emek veriyoruz ama işten atılıyoruz. Hakkımızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

İşten çıkarılan taşıma personeli Bekir Şahin, çalıştığı yerde mobinge maruz kaldığını ve psikolojik baskı gördüğünü belirtti. Düşük maaşlar nedeniyle sendikaya üye olma çabalarının engellendiğini ifade eden Şahin, "Benim de içinde bulunduğum bir grup işçinin işine son verildi. Bu mu bizim hakkımız?" diyerek durumu eleştirdi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Şahin, bayramlarda bile izin alamadıklarını belirterek, "Sendikaya üye olmaya başladık. Ancak tam 5 kez çalışma yerim değiştirildi. Nutuk atan yöneticiler bizi işimizden etti. Hastanede torpil dönüyor; torpili güçlü olanlar rahat, diğerleri ise zor koşullarda çalışmak zorunda kalıyor" şeklinde yaşadıklarını aktardı.

Sendikaya üye oldukları için işten atılmaların başladığını vurgulayan Şahin, "Tazminat vermemek amacıyla baskı ve mobbing ile istifaya zorlandık. İşi beğenmeyenler için kapı açık. Peki, işçinin hiç mi kıymeti yok? Şehir Hastanesi kimsenin babasının malı değil. Her işçi özgürce sendikaya üye olabilir ve hatta sendika kurabilir. Sağlık işçileri köle değildir. Mücadelemiz devam edecek" dedi.