Ekonomi

Selçuk Geçer doların 50 TL olacağı tarihi açıkladı!

Döviz kurlarında ve altın piyasasında gözlenen dalgalı hareketlerin ardından Selçuk Geçer'den çarpıcı bir tahmin geldi.

Abone Ol

Koronavirüs salgının büyük bir tehdit olarak gündemden düşmediği günlerden bu yana ekonomik açıdan ciddi sorunlara yol açan yüksek enflasyon, döviz kurlarını ve altın piyasasını da etkilemişti. O günden bu yana dalgalı grafikler sergilen dolar kuru, euro kuru ve altın fiyatları, gündelik hayat şartlarının da ağırlaşmasına yol açtı.

Döviz kurlarına ve altın piyasasına bağlı olarak fiyatlandırılan pek çok ürün ve hizmet son dönemlerde rekor seviyelere ulaştı. Vatandaşların alım güçlerinin düştüğü şu günlerde piyasalarda bu hareketliliğin daha ne kadar devam edeceği merak edilirken son olarak dolar kurunun 33 TL’ye ulaşması, büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Geçim dertleri sebebi ile köşeye sıkışan ve bundan ötürü de TL cinsinden olan birikimlerini nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşayan pek çok kişi, bu süreçte uzman yorumlarını yakın takip altına aldı. Uzmanların öngörüleri neticesinde bir planlama yapma uğraşı içerisinde olanlara Ekonomist Selçuk Geçer’den karşılık geldi. Döviz kurları ile ilgili konuşan Geçer’in rekor dolar kuru tahmini, ekonomi gündemine bomba gibi düştü. İşte ayrıntılar…

GEÇER’DEN 50 TL’LİK DOLAR KURU TAHMİNİ

Ekonomi piyasalarına yönelik açıklamaları ile gündemden düşmeyen Selçuk Geçer, son olarak dolar kuru ile ilgili konuştu. Dolar kurunun önümüzdeki aylarda daha da yükseleceğini hatta 50 TL seviyesini dahi görebileceğini ileri süren Geçer, ‘Eğer dolar 50 TL olursa durumun kontrol edilemeyeceği noktaya geliriz’ ifadelerini kullandı.

‘KONUT FİYATLARI DÜŞECEK, OTOMOBİL FİYATLARI ARTACAK’

Emlak ve otomotiv sektörleri ile ilgili de birtakım değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Geçer, 6 Şubat depremlerinden sonra konut fiyatlarının artığını hatırlattı. Otomobil tarafında ise enflasyonun etkisi ile fiyat artışlarının kayda geçtiğini belirten Geçer, ilerleyen dönemlerde fiyatlarda birtakım değişikliklerin olabileceğini ileri sürdü.

Geçer’e göre yakın zaman içerisinde otomobil fiyatları daha da artacak, emlak tarafında ise fiyat düşüşleri gözlenecek. Hükümet eli ile TOKİ tarafından hayata geçirilen konut projelerinin ve azalan konut talebinin fiyatları aşağıya çekebileceğini belirten Geçer, otomobil almak isteyenlerin ise ilerleyen dönemlerde daha fazla ödeme yapmak durumunda kalacaklarını vurguladı.