Öz Sağlık-İş Sendikası

Sendika, sağlık çalışanlarının sorunlarını Bakan Göktaş ile görüştü

Öz Sağlık İş Sendikası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüştü. Bakanlığın bünyesindeki kurum ve kuruluşlarda görev yapan sosyal hizmet işçilerinin sorunlarının konuşulduğu toplantıda, Bakan Göktaş, " Çalışma arkadaşlarımızı rahatlatacak her adımı destekleyeceğiz. Taraflarla iş birliğini önemsiyoruz" dedi.

Abone Ol

Görüşmede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ve Bakanlık bürokratlarına, bakanlık bünyesindeki kurumlarda görev yapan sosyal hizmet işçilerinin  ekonomik sorunları, çalışma koşulları, talepleri, personel yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntılar, yıllık izin planlamalarında yaşanan sorunlar, özellikle taşra kurumlarında yaşanan mobbing, vardiya sistemlerindeki keyfilik, personelin psikososyal destek ihtiyacı, özellikle kalabalık kurumlarda rotasyon uygulaması yapılması, joker personel uygulaması gibi pek çok konuyu detaylı şekilde anlatan Genel Başkan Devlet Sert ayrıca özellikle tayin yasağı konusunda yaşanan sıkıntıları spesifik örneklerle ortaya koydu.

Başkan Sert, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeli olan sosyal hizmet işçisinin toplu iş sözleşmesi ile düzenlenecek özlük ve mali hakları yönünde kapsamlı hazırlık yaptıklarını ifade ederken, çalışma koşulları da dahil sosyal hakların sağlanması ve korunması konusunda Bakanlığa her türlü desteği sağlayabileceklerini ifade etti.

BAKAN GÖKTAŞ: “TARAFLARLA İŞ BİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Görüşmede yetkili sendika Öz Sağlık-İş Heyetini dikkatle dinleyen ve sık sık bürokratlarına notlar aldıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş Özdemir de “Toplumun tüm kesimlerini kapsayan güçlü sosyal hizmet anlayışımızın temsilcileri olan çalışma arkadaşlarımızı rahatlatmaya yönelik her adımı destekliyor ve buna katkı sunacak tüm taraflarla işbirliğini önemsiyoruz” dedi.