Ekonomi

Sigaraya bir zam haberi daha!

Sigara fiyatlarına yeni bir zam daha kapıda! Temmuz ayında sigaraya ÖTV zammı bekleniyor. Peki sigaraya ne kadar zam gelecek? İşte merak edilenler...

Abone Ol

Son dönemlerde sigara fiyatlarına art arda zam haberi geliyor... Sigaraya yapılan son zam geçen hafta gerçekleşmişti. Yeni bir zam haberi daha kapıda! Peki, sigara grubuna ne kadarlık bir zam gelecek? En düşük sigara fiyatı ne olacak? Detaylar haberimizde...

Temmuz ayına doğru yaklaşırken, sigara fiyatlarına gelecek Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı da gündemde. Yılın ilk 5 ayında ÜFE yüzde 17.87 oldu. Yüzde 20'lik artışla birlikte paket başına asgari 34,2 lira vergi uygulanacak. Ayrıca sigarada ikinci bir vergi olarak paket başına 4,8 lira maktu vergi bulunuyor. Bu tutar da yüzde 20 artışla 5,8 lira olacak.

Yapılan hesaplamalara göre yapılacak olan yeni ÖTV zammıyla sigara fiyatlarının 60 TL'nin altında olmayacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, piyasadaki en ucuz sigara fiyatının zaten 56 TL olduğu göz önüne alındığında, vergi artışı sonucunda fiyatın 66 TL'ye çıkması bekleniyor. 

GÜNCEL FİYATLAR

BAT grubunun en pahalı sigarası 75 TL, en ucuzu 58 TL; TT grubunun en pahalı sigarası 64 lira, en ucuzu 53 TL; Imperial Tobacco grubunun en pahalı sigarası 70 TL; en ucuzu ise 56 TL olmuştu. JTI sigara grubunun en pahalı sigarası 70 TL, en ucuzu 58 lira; Philip Morris (PM) sigara grubunun en pahalı sigarası 70 TL, en ucuzu ise 63 lira olmuştu.