Gündem

Sigaraya karşı yeni düzenleme! Cumhurbaşkanı'nın gündeminde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Krallık'ta hayata geçirilen düzenlemeye yeşil ışık yaktı. 2009 yılından sonra doğan çocukların sigaraya erişimi kısıtlanabilir!

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı" kapsamında Vahdettin Köşkü'nde, dünyanın farklı noktalarından İstanbul'a gelen gençlerle buluştu. Erdoğan'ın gündeminde sigara bağımlılığı vardı. Sigara bağımlılığı konusunda verilen mücadeleye dikkat çeken Erdoğan, yeni bir düzenleme getireceklerinin de sinyallerini verdi.

"BİRLEŞİK KRALLIK İLE İRTİBAT KURARIZ"

Birleşik Krallık'ta yürülüğe giren 2009 yılından sonra doğan çocukların sigaraya ulaşımının yasaklanması kararına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yorum geldi.  Bu çalışmanın Türkiye'de de hayata geçirilmesi için gerekirse Birleşik Krallıkla da irtibata geçeceklerini belirten Erdoğan, "Ne zaman böyle bir yasal çalışmayı yaptıklarını öğrenebilirsek; gerekirse Birleşik Krallık ile irtibat kurarız" dedi. Erdoğan, konuyla ilgili çalışmalarının olacağının mesajını verdi.

"NARGİLEYLE MÜCADELEMİZ VAR"

Nargile kullanımında da gerekli mücadeleyi vereceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok çok popüler ve nargile içme olayında, bize de Mısır'dan geçme ve şu anda biz de birçok yerlerde buna yasağı getirdik. Aldatıcı bir hali var. Biliyorsunuz meyveli nargile diyorlar, o şekilde aldatıyorlar. Bunların hepsi maalesef gençlerimizi zehirliyor ve bunlar için de belli yerlerde özellikle kıraathaneler diye ifade ediliyor. Buraların hepsinde nargile içmeyi yaygın hale getiriyorlar fakat mücadelemiz var başarıyoruz. Daha olumlu neticeler alacağımıza da inanıyorum" dedi.