Sosyal-İş Sendikası

Sosyal İş Sendikası üye sayısı kaç, ne zaman kuruldu, başkanı kim?

Sosyal İş Sendikası üye sayısı ne kadar oldu, Hangi konfederasyona bağlı, personele ne kadar zam yaptı. Üyeleri ne kadar zam alabiliyor.

Abone Ol

SOSYAL İŞ SENDİKASI ÜYE SAYISI KAÇ

Bakanlığın son verilerine göre Sosyal İş Sendikası'nın Mart 2024 ayı bilgisine göre üye sayası 5 bin 225 oldu. Sendika ticaret, büro, güzel sanatlar, eğitim iş kolunda yer alıyor. Sendika DİSK Konfederasyonuna bağlı bir sendika. 

SOSYAL İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI KİM

YÖNETİM KURULU

İlhan AĞIRBAŞ
Genel Başkan

Polat Deniz GÜLŞEN
Genel Sekreter

Murat BOZBEYOĞLU
Mali İşler Dairesi Başkanı

Gökhan KESKİN
Toplu İş Sözleşmesi Dairesi, Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Dairesi ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı

Gökhan MANGAL
Örgütlenme Dairesi Başkanı

SOSYAL İŞ SENDİKASI NE ZAMAN KURULDU

Sosyal-İş Sendikası 10 Aralık 1966 tarihinde Sosyal Sigortalar Kurumu çalışanları tarafından kuruldu.
Yunus IŞIK’ın Genel Başkan, Vedat YARKIN’ın Genel sekreter, Suavi SAVCI, E. Sena ÇINAR, Turan GÜRELİ, Erol SARAÇOĞLU ve Sedat POLAT’ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldığı Kurucu Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen ilk Olağan Genel Kurul 16-17 Nisan 1967 günlerinde toplanmıştır. Bu Genel Kurul’da Genel Başkanlığa Yılmaz TABUK, 2. Başkanlığa E. Sena ÇINAR, Genel Sekreterliğe Hikmet GÜRKAYNAK ve Yönetim Kurulu Üyeliklerine de İlyas ACAR, Varol SARAÇOĞLU, Sadrettin OCAKLILAR, İbrahim YAZICI, Hasan YANIK, İsmail YILDIZ seçilmişlerdir.

Bu çalışma döneminde ilk kez olarak SSK Genel Müdürlüğü ile toplu sözleşme görüşmelerine başlandı. Görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine 2 Ağustos 1967’de SSK işyerlerinde greve gidildi. O tarihlerde memur olarak adlandırılan çalışanların ilk kez gerçekleştirdikleri bir grev olarak bilinen ve büyük yankılar uyandıran bu grev anlaşma sağlanması üzerine 8 Kasım 1967’de sona erdi.