Sendika

TEÇ-Sen, Güvenli ve Temiz Okul Raporunu yayımladı

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇSEN) Güvenli ve Temiz Okul Raporunu yayımladı. Yayımlanan raporda, okullarda görevlendirilen temizlik, güvenlik gibi personellerin sayısının yetersiz olduğuna değinildi.

Abone Ol

TEÇ SEN'in hazırladığı Güvenli ve Temiz Okul raporuna göre, bu rapor, Türkiye'deki okulların mevcut durumunu değerlendirerek, güvenlik ve temizlik standartlarını artırmak için öneriler sunmayı amaçlıyor.

Raporda, Türkiye genelinde 64.000 okul ve eğitim kurumda çeşitli personel gruplarına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek mevcut personel dağılımı analizi hizmetli, kaloriferci, bekçi, hemşire ve güvenlik görevlisi istihdamı okul ve kurum sayısına (64.000) yakın olması gerekirken, dikkate alınmayacak kadar eksik ve yetersiz sayıda olduğunu ifade edildi.

TEMİZLİK HİZMETLİLERİ YETERSİZ

Söz konusu raporda her kuruma düşen yaklaşık 0.34 hizmetli düştüğünü kaydedilerek temizlik hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için bu sayının yetersiz olduğu belirtildi. Özellikle büyük okullarda ve öğrenci sayısının fazla olduğu kurumlarda bu sayı, hijyen standartlarının korunmasını zorlaştırabilir.

Söz konusu raporda, güvenlik, sağlık ekibi ve kaloriferci personel eksikliğine de dikkat çekildi. TEÇ SEN tarafından yayımlanan raporda, okulların güvenliği, öğrencilerin ve personelin huzurlu bir ortamda bulunması için gerekli olduğu belirtilerek, "Her 113 kuruma bir bekçi düşmesi, güvenlik açıklarına neden olabilir. Özellikle büyük şehirlerdeki okullarda güvenlik personelinin artırılması gerekmektedir. Kaloriferciler, okulların ısınma sistemlerinin etkin bir şekilde çalışmasını sağlar. Her 257 kuruma bir kaloriferci düşmesi, özellikle kış aylarında ısınma sorunlarına yol açabilir. Bu durum, öğrencilerin ve öğretmenlerin konforunu ve dolayısıyla eğitim kalitesini olumsuz etkileyebilir" ifadeleri kullanıldı.