Ekonomi

Temmuzda asgari ücrete zam var mı? AK Parti açıkladı

6 aylık enflasyonun açıklanmasına az bir zaman kala asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu oldu.

Abone Ol

1 doların 33 TL’ye ulaşmış olduğu şu günlerde vatandaşlar geçim dertlerinin daha da artacağını düşünerek panik olmaya başladı. Yetkililer enflasyonun senenin ikinci yarısı itibari ile gerilemeye başlayacağını açık bir dil ile ifade ederlerken döviz kurlarında gözlenen artış kafaları karıştırdı.

Zorlu ekonomik şartlara karşı toplum olarak verilen mücadelenin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı milyonlarca kişi tarafından merak edilirken bu süreçte gözler temmuz ayı maaş zamlarına çevrildi.

Her sene olduğu gibi bu sene de senenin ikinci zammını temmuz ayında alacak olan memurlar, memur emeklileri ve diğer SGK emeklileri güncel rakamları takip etmeye devam ederlerken asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı da merak edilmeye başlandı.

Son iki yıldır enflasyon sebebi ile ara zam uygulamasına tabi tutulan asgari ücret son olarak ocak ayında 17 bin 2 TL’ye yükseltilmişti. Bu tutarın temmuz ayında değişip değişmeyeceği merak konusu olurken hükümet yetkililerinden kahreden açıklamalar geldi. İşte ayrıntılar...

‘ASGARİ ÜCRET İLE İLGİLİ BİR SÜREÇ OLMAYACAK’

Sene başında asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer şu an için bir ara zam programının olmadığını ancak verilere göre gerekir ise böyle bir gelişme üzerinde çalışılabileceğini ifade etmişlerdi.

Senenin ilk yarısının geride bırakılmasına günler kala asgari ücrete ara zam yansıtılıp yansıtılmayacağı merak edilmeye devam edilirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan vatandaşları kahredecek bir açıklama geldi.

Koronavirüs salgınından sonra yaşanılan süreçte asgari ücrette taraflar arası sürecin yürütüldüğünü belirten Dağ, tarafların son yıllarda senede iki kere olacak şekilde bir araya geldiklerini hatırlattı. Esas mücadelenin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten Dağ, ‘Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim’ ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIKHAN DA KONUŞTU

Dağ’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da asgari ücrete yönelik bir açıklama geldi. Asgari ücreti komisyonun belirlediğini, bakanlığın ise masada bir nevi moderatörlük yaptığını belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı: ‘Temmuz ayında artış yapılmayacağını dikkate alarak ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz.”