Sendika

Tez-Koop-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur?

Tez-Koop-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir? Güncel üye sayısı kaçtır? İşte detaylar...

Abone Ol

Tez-Koop-İş resmi olarak tarihi 1962 yılında Tez-Büro-İş Sendikasının kuruluşu ile başlatır. Bu sendika daha sonra isim değişikliği yaparak 1983’te Tez-Koop-İş adını almıştır. Ancak sendikanın kökleri 1951 yılında kurulmuş olan Ankara Mensucat, Dikim ve Kesim İşçileri Sendikası’na kadar dayanır.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu'dur.  Özdemiroğlu, 10-11 Ocak 2009 yılında yapılan 10. Olağan Genel Kurulda Tez-Koop-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri oldu. 2015 yılında yapılan 10. Olağan Genel Kurulda Genel Mali Sekreterliğine seçildi. 20 Ocak 2017 tarihinde Genel Başkanlık görevine getirildi. 2019’da yapılan 11. Olağan Genel Kurulda Genel Başkanlığa seçildi. 2022 yılında yapılan 12. Olağan Genel Kurulunda da Genel Başkanlığa yeniden seçilmiştir. 

YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika yönetim kurulu şu şekildedir: Genel Sekreter Hakan Bozkurt, Genel Mali Sekreter Mahmut Çetinkaya, Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar, Genel Eğitim Sekreteri Sebahattin Şen, Genel Yönetim Kurulu Üyesi  Mehmet Pekgöz, Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kirman.

SENDİKA ÜYE SAYISI KAÇTIR?

Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar iş kolunda faaliyet gösteren TÜRK-İŞ'e ait Tez-Koop-İş Sendikası, söz konsu iş kolunda en fazla üyeye sahip sendikadır. Tez-Koop-İş Sendikası'nın 2024 temmuz ayı istatistiklerine göre güncel üye sayısı 130 bin 487 olmuştur.