Çalışma Hayatı

Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar yatırılacak?

Milyonlarca sendikalıyı yakından ilgilendiren toplu sözleşme ikramiyelerinin ne zaman ve ne kadar yatırılacağı merak ediliyor? Peki, sözleşme ikramiyeleri ne kadar yatırılacak? İkramiyeler ne zaman verilecek? İşte detaylar...

Abone Ol

Milyonlarca sendikalıyı sevindiren haber Bakan Işıkhan tarafından gelmişti. Yüzde 1 baraj sınırının kaldırılmasıyla artık, tüm sendika üyeleri toplu sözleşme ikramiyelerinden yararlanacak. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada kabul edilen maddeyle sendikalı memurların toplu sözleşme ikramiyesi ödeme miktarını duyurdu.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NE KADAR YATIRILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen bu maddeyle sendikalı memurların toplu sözleşme ikramiyesi olarak 641,81 lira alacağını belirtti. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürütülen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nde memurlar için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağladıklarını hatırlattı.

Bakan Işıkhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sendika ve konfederasyonlar ile sosyal diyalog zemininde yürüttüğümüz 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde memurlarımız için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımını sağlamıştık. Ancak bu kazanım CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasıyla maalesef iptal edilmişti. İptal kararı ile ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerimizin aylıklarında azalma meydana gelmişti. Biz emekçilerimizin, memurlarımızın kazanımlarının her zaman yanındayız. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak. Bu kanun teklifinin yasalaşması sürecinde emeği geçen Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Konuya ilişkin yetkililerden henüz net bir açıklama gelmedi. Bununla ilgili son gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.