İş Fırsatları

Trendyol Kurye İş Başvurusu Nasıl Yapılır? Çalışma Şartları

Trendyol kurye iş başvurusu nasıl yapılır? Trendyol kurye olma şartları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

Abone Ol

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan e- ticaret platformu Trendyol, son dönemlerin en popüler markaları arasında yer almaya devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde değişen alışveriş alışkanlıklarına bağlı olarak müşteri kitlesini artıran firma, günde milyonlarca ürünün müşterilere ulaşmasına aracılık ediyor.

Trendyol bünyesinde hizmet veren binlerce satıcı firma üzerinden ciddi kazançlar sağlarken firmanın kuryesi olarak çalışma imkanı yakalamak isteyen birçok kişi de arama motorları aracılığı ile konuya yönelik sorgulamalarda bulunuyor.

Son dönemlerin en popüler mesleği arasında yer alan kuryelik, birçok kişi tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Özellikle Trendyol bünyesinde kurye olarak çalışmak isteyen birçok kişi, firmanın bu kategori altında sunduğu imkanları merak ediyor. Peki, Trendyol’da nasıl kurye olunur? Trendyol kuryelerinin çalışma şartları nasıl? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

TRENDYOL KURYE OLMA ŞARTLARI NELER?

Trendyol güvencesi ile kurye olarak hizmet vermek isteyen pek çok kişi, firmanın bu pozisyon için hangi şartların sağlanmasını istediğini merak ediyor.

Trendyol’da kurye olarak çalışmak isteyen kişilerin sağlamaları gereken temel kriterler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ekspres kurye, kurye tahsildarı ya da sipariş dağıtıcısı seçeneklerinden birini tercih etmek,
  • Askerlik görevini tamamlamış olmak ya da askerlikten muaf olmak,
  • Motosiklet ya da hafif ticari araç sahibi olmak,
  • Kullanılacak olan aracın en fazla 5 yaşında olması,
  • Adli sicil kaydının temiz olması.

TRENDYOL KURYE BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Trendyol’da kurye olarak çalışmak isteyen kişilerin öncelikle firmaya iş başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular firmanın resmi web sitesinde yer alan kurye başvuru formu doldurularak yapılmaktadır. Başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması son derece önemlidir.

Kuryelik ön başvurusu olumlu sonuçlanan kişi Trendyol tarafından birtakım eğitimlere tabi tutulduktan sonra işbaşı yapabilir.

TRENDYOL KURYE MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Trendyol’un teslimat alanında hizmet veren lojistik ağı olan Trendyol Express bünyesinde kurye olarak çalışan kişiler, esnek çalışma şartlarına sahiplerdir. Kendi çalışma programlarını kendi istekleri doğrultusunda düzenleyebilen kuryeler, çalışma saatlerine ve teslimat sayılarına göre maaş alırlar.

2024 yılının başında değişen maaşlardan etkilenen Trendyol Express kurye maaşları, birçok kişi için son derece caziptir. Örnek verilmesi gerekir ise bu yıl içerisinde günlük 150 adet olacak şekilde teslimat gerçekleştiren bir Trendyol Express kuryesinin aylık ortalama kazancı 80 bin TL civarındadır.

TRENDYOL EXPRESS KURYELERİ KAÇ SAAT ÇALIŞIR?

Trendyol Express bünyesinde kurye olarak çalışmak isteyen pek çok kişi günlük olarak kaç saat çalışmaları gerektiğini merak eder.

Kuryelik mesleğinde çalışma saatleri genel olarak esnektir. Özellikle Trendyol gibi ürün teslimatı gerçekleştiren firmalarda kurye olarak çalışan personeller teslim edilmesi gereken gönderi sayısına bağlı olarak kendi programlarını oluşturabilirler. Ancak bu firmada iş biraz farklıdır.

Trendyol Express kuryeleri her ne kadar kendi çalışma programlarını kendileri düzenleyebilseler de bazı kısıtlamalar çerçevesinde hareket etmelilerdir. Depo sorumlusunun belirlemiş olduğu saatler içerisinde gönderi alım- teslim işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

TRENDYOL EXPRESS’TE KURYELERİN GİDER KALEMLERİ NELERDİR?

Trendyol Express bünyesinde kendi aracı ile kuryelik yapan bir kişi, birçok gider kaleminden sorumludur. Yakıt, vergi, Bağ- KUR ödemeleri gibi kalemleri karşılamak ile mükellef olan Trendyol kuryesi, faaliyet gösterdiği alan çerçevesinde fatura kesmek ile de yükümlüdür. Ayrıca kendi aracını değil de kiralık bir aracı dağıtım için kullanmak isteyen kişiler, araç kiralama ücretinden de sorumlulardır.