Metal

Türk Metal Sendikası üye sayısını 27 bin artırdı! Öz Çelik-İş ve Birleşik Metal-İş Sendikası'nın yeni üye sayıları!

Metal iş kolunda, Türk Metal Sendikası son bir yılda üye sayısını 26 bin 807 artırarak yeni bir rekor kırdı. Kamu ve özel sektörde EYT’den dolayı bir çok işçinin emekli olmasına rağmen Türk Metal Sendikası’nın üye sayısını artırması dikkat çekti.

Abone Ol

EMEK HABER ÖZEL / Sendikalar ve Toplu iş sözleşmeleri gereğince işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2024 Temmuz ayı istatistikleri hakkında tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

TÜRK METAL SENDİKASININ ÜYE SAYISI 300 BİNE YAKLAŞTI

Metal iş kolunda Türk Metal Sendikası üye sayısını son bir yılda 268 bin 385’den 295 bin 192’ye çıkardı. Üye sayısını 26 bin 807 kişi artıran Türk Metal Sendikası, bütün iş kollarında en fazla üyeye sahip sendikalar arasında 1’inci sırada bulunuyor.

ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI İLE BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI DA ÜYE SAYISINI ARTIRDI

Diğer yandan iş kolunda en fazla üyeye sahip Hak-İş’e bağlı Öz Çelik-İş Sendikası ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası da üye sayılarını artırdı. Öz Çelik-İş Sendikasının üye sayısı son bir yılda 46 bin 113’den 47 bin 287’ye çıkarken, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının üye sayısı da 36 bin 722’den 38 bin 834’e yükseldi.