Ekonomi

Uzman isimden kritik uyarı! Gram altın o tarihte 3500 TL

Bayram öncesi piyasaları değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, net bir dil ile uyardı.

Abone Ol

Piyasaların hareketli günlerden geçmeye devam ettiği şu dönemde bayram öncesi son durum merak edildi. Altın fiyatlarının yanı sıra döviz kurlarının güncel durumları da yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken uzman isimden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Piyasalara dair değerlendirmeleri ve tutarlı tahminleri ile bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bayram öncesi kritik açıklamalarda bulundu. Altın piyasası adına yeni rekorların yolda olduğunu ileri süren Uzman Memiş, yüksek tahminleri ile ekonomi gündemine bomba gibi düştü.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Son açıklamasında altın piyasasını ele alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altın hakkında konuştu. Ons altının şu an için 2 bin 301 dolar seviyesinde bulunduğunu belirten Memiş, bu haftanın direnç seviyesinin 2 bin 340 dolar olduğunu söylediğini hatırlattı.

Ons altında piyasaların 2 bin 280 dolar ila 2 bin 380 dolar aralığında bir oyalama süreci içerisinde olduğunu belirten Uzman Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2 bin 340 dolar seviyesi test edildi. Şimdi ise 2 bin 280 dolarlık destek seviyesini test etmeyi sürdüreceğiz. 9 günlük resmi tatil dolayısı ile piyasalar kaplı olacak. Ons altında dışarıda yaşanan gelişmeler etkili olacak.”

Gram altın ile ilgili de konuşan Uzman Memiş, şu an fiziki altının 2 bin 410 TL seviyesinde olduğunu belirtti. 2 bin 400 TL’nin destek seviyesi olduğunu ifade eden Memiş, altın borcu olanların, düğün yapacakların ve altın ile işi olan diğer kişilerin bu seviyelerin kalıcı olmadığını bilmelerinde fayda olduğunu vurguladı. Memiş’e göre ons altın seneyi 2 bin 600 dolar ila 3 bin dolar aralığında, gram altın ise 3 bin TL ila 3 bin 500 TL aralığında kapatacak.

BAYRAM SONRASINA DİKKAT ÇEKTİ

9 günlük bayram tatili sonrasına dair öngörülerini paylaşan Uzman Memiş, altın fiyatlarında tatil boyunca dış verilerin, bayram sonrasında ise siyasi açıklamaların etkili olacağını ifade etti. Memiş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “O dönemde göreceğimiz fiyatlamaları zamanı geldiğinde ayrıca değerlendireceğiz.”