Çalışma Hayatı

Van'da işçi kıyımlarının ardı arkası kesilmiyor!

Van'ın çeşitli belediyelerinde işten çıkarımlar devam ediyor. İşçiler 67. gününde eylemlerine büyük bir kararlılıkla devam ederken Hak İş'ten de destek geldi.

Abone Ol

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre Van'daki belediyelerden işçi çıkarımları devam ederken, eylemler de son bulmuyor.   DEM Parti'li İpekyolu Belediyesi önündeki eylemler sürerken, Gevaş Belediyesi de işçi kıyımına başlayarak 36 işçinin daha işine son verdi. DEM Parti'li Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı'ndan bir gün sonra birçok işçinin iş akdine son vermişti. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğünde 67 gündür eylemlerini sürdürüyor. Eylemlere Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi ve son olarak Gevaş Belediyesinde işlerine son verilen işçiler de katıldı. Gevaş Belediyesinin işine son verdiği işçilerin 4-5 yıldır hizmet verenlerden oluştuğu belirtiliyor.

OLUMLU YANIT ALAMADIK

HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, eylemlerinin 67'inci gününde olduklarını belirtti ve işinden olan işçilerin yeniden işlerine dönebilmek için mücadele ettiklerini vurguladı. Akdeniz, Gevaş ilçesindeki belediyede 36 işçinin işten çıkarıldığını ve bu durumun devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Gevaş Belediyesi'nin de işçi çıkarmaya başladığını ve DEM Parti tarafından müzakere çağrılarına olumlu yanıt alamadıklarını belirtti. Akdeniz, işçi kıyımlarının diğer işçilere de sirayet edebileceğini ve bu durumun sonlandırılması için mücadele ettiklerini dile getirdi.