Eğitim

Seçimden sonraki gün (1 Nisan Pazartesi) okullar tatil mi, açıklama geldi mi?

Seçimlere sayılı günler kaldı ama öğrenciler ise 1 nisan gününü merak ediyor, tatil mi değil mi, Daha önceki yıllarda tatil edilmişti.

Abone Ol

Milyonlarca öğrenci seçimi değil de seçimden sonraki günü yani pazartesiyi merak ediyor. 1 Nisan Pazartesi okulların tatil edilip edilmeyeceği en büyük merak konusu.

MİLYONLARCA ÖĞRENCİ MERAK İÇİNDE

Seçimden sonraki gün (1 Nisan Pazartesi) okullar tatil mi, açıklama geldi mi? 1 Nisan okullarda ders var mı, resmi tatil mi, okullar var mı?

MEB BU KONUDA BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Türkiye genelinde oy verme işlemleri, okullarda hazırlanan sandıklarda gerçekleştirilecek. 31 Mart seçimlerine kısa bir zaman kala gözler okullara çevrildi. Binlerce kamu çalışanı sandıklarda seçim sürecinin sağlıklı yürütülmesi için görev alacak. Görev almaya hazırlanan memurların büyük bir çoğunluğunu öğretmenler oluşturuyor. Yerel seçimlerde oy kullanma işlemleri sabah saat 08.00’de başlarken saat 17.00’da sona erecek. Oy sayımı işlemlerinin ise gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor. Peki 1 Nisan Pazartesi okullar tatil mi? İşte, okullarla ilgili son gelişmeler…

PAZAR GÜNÜ OY KULLANILACAK

Öğrenci, öğretmen ve veliler 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. 31 Mart Pazar günü 81 ilde okullarda oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başlayacak. Oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek.

Çok sayıda öğretmen sandık görevlisi olarak seçimlerde görev alacak. Geçtiğimiz yıl düzenlenen 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde okullar Pazartesi günü tatil edilmişti.

1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil olmasına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak seçim sonrası okulların tatil olması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar haberimize eklenecektir.

OY KULLANMA SAATLERİ DEĞİŞTİ


Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.