YKS tercih süreci, öğrenci adaylarının aldıkları puanlara ve sıralamalara göre devam ediyor... ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzu ile başlayan sürecin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Peki milyonlarca üniversite adaylarını ilgilendiren YKS tercih süreci ne zaman sona eriyor? Son başvuru tarihi nedir? İşte detaylar...

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milyonlarca üniversite adayının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında tercih süreci devam ediyor. Öğrenciler, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından tercih işlemlerini tamamlıyor... YKS tercihleri, 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başlamış olup 2 Ağustos 2024 Cuma gününe kadar devam edecek.

AYM, öğretmeni haklı buldu! AYM, öğretmeni haklı buldu!

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar YKS tercihlerini ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.