Çalışma Hayatı

Avrupa'nın Deri Endüstrisinde Dev Adım: Rafi AY, Yeşil Mutabakat Konferansında Öncülük Etti

Rafi AY, Avrupa Deri Endüstrisinin Sıfır Olumsuz Etkisine Doğru projesinde iş birliğinin önemini arz etti. İşyeri güvenliği ve karbon ayak izi verileri toplandı

Abone Ol

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi AY, Avrupa Topluluğu Ulusal Deri Tabakçıları ve Giysiciler Dernekleri Konfederasyonu (COTANCE) ile IndustriAll Avrupa Sendikalar Federasyonu'nun ortaklığında yürütülen Avrupa Deri Endüstrisinin Sıfır Olumsuz Etkisine Doğru - Deri Yeşil Mutabakatı sosyal diyalog projesinin final konferansına katıldı. Konferans, geçtiğimiz günlerde Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşti.

Rafi Ay, Uluslararası Sendika Temsilcileri ile Bir Araya Geldi: Sektörün Geleceği İçin Stratejik İş Birliği
 Ay, uluslararası sendika temsilcileriyle düzenlenen toplantıda bir araya gelerek deri sektörünün geleceği için iş birliğinin önemine dikkat çekti. Toplantıya COTANCE, IndustriAll Avrupa Sendikalar Federasyonu, Deri Sektörü Kalite Belgelendirme Enstitüsü, Assomac ve ILO gibi önde gelen kuruluşlardan temsilciler katıldı. Görüşmelerde, sektörde birlik ve sosyal diyalog projeleri kapsamında 2016 Ortak Manifestoları ve 2025'e doğru Yol Haritalarında belirlenen kilit konular ele alındı.

Deri Yeşil Mutabakatı Sosyal Diyalog Projesi 7 AB Ülkesinde Gerçekleştirildi
Konferansta, proje kapsamında işyerinde güvenlik ve derinin karbon ayak izi konularında toplanan verilerin sektördeki işletmelere ve paydaşlara sunulacağı belirtildi. Proje, işyerinde güvenlik ve derinin karbon ayak izi konularında veri topladı ve bu verileri sektördeki işletmecilere ve paydaşlara sundu. Proje sonuçları, Brüksel'deki final konferansında paylaşıldı. Sektördeki şirketlerin ve çalışanların %80'inden fazlasını kapsayan 7 farklı AB ülkesinde uygulandığı ifade edildi.