Emekli

CHP'den TÜED Başkanı Ergün'e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ve Danışmanı Dinçer Mendillioğlu Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'ü ziyaret etti.

Abone Ol

Ziyarette konuşan Taşçıer, CHP olarak sosyal güvenliğin sorunlarının çözümü konusunda hassas bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, TÜED’in de bu süreç içerisinde yer almasını arzuladıklarını ifade etti. 

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün de yaptığı konuşmada sosyal güvenlik sisteminin yeniden planlanması gerektiğini belirterek; “Reform adı altında getirilen düzenlemeler sosyal güvenlik sistemini içinden çıkılmaz bir yapıya dönüştürmüştür. Emekli aylıkları giderek alım gücünü yitirmiş, geçmişte asgari ücretin %30 üzerinde olan taban aylıklar bugün asgari ücretin çok altında kalmıştır. Sistem acilen değişmelidir ve bu konuda bütün siyasi partilerimize görev düşmektedir. Sorunun çözümü parlamentomuzdadır” dedi.

Kazım Ergün’ün makamında gerçekleşen kabulde; Genel Sekreter Gazi Aykırı, Genel Mali Sekreter Ünal Bandır, Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Nalbantbaşı ile Ankara Şubelerinin Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Genel Başkan Danışmanı Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu, Av. Hilmi Şimşek, Namık Tan, Mehmet Emin Tangören de hazır bulundular.