Çalışma Hayatı

Defacto Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Bu içeriğimizde; Defacto markasına ve markanın bayilik fırsatlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunduk. İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Zeki Cemal Özen tarafından 2003 yılında İstanbul’da kurulmuş olan Defacto, giyim sektöründe hizmet veren bir markadır.

Günümüzün popüler giyim markalarından olan Defacto hem kadın ve erkekler hem de çocuklar için tekstil ürünleri tasarlamakta ve satışa sunmaktadır. Ülke genelinde birçok şubesi bulunan yanı sıra online alışveriş platformları ve kendi mobil uygulaması üzerinden de satış yapan Defacto, girişimciler tarafından da yakından takip edilmektedir.

Defacto bayiliği, son dönemlerde arama motorları üzerinden sıklık ile sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Peki, Defacto bayilik veriyor mu? Defacto bayilik şartları neler? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Defacto Bayilik Şartları Nelerdir?

Defacto bayiliği şartları, bu sektörde hizmet vermek isteyen birçok girişimci tarafından sorgulanmaktadır. Firma, bayilik verirken bazı kriterlerin sağlanmasını istemektedir.

2024 yılı Defacto bayilik başvurusu şartları şu şekilde sıralanabilir:

  • Finansal birikimin olması,
  • Başvuru sahibinin başarılı bir iş geçmişinin bulunması,
  • Firmanın istediği bölgede şube açılabilmesi,
  • Defacto ürünleri haricinde herhangi bir ürünün satılmayacağının taahhüt edilmesi.

Defacto Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Defacto bayilik ücreti de firmanın bu hizmeti kapsamında merak edilen konu başlıkları arasında yer almaktadır. Öncelikle bayiliğin alınabilmesi için firmanın isim hakkının karşılanması gerekmektedir. Başvuruları firma tarafından onaylanmış olan kişiler, 2023 yılında isim bedeli ve diğer kalemler için ortalama olarak 1 milyon 500 bin TL’lik bir ödeme yapmak zorundalardı. Ancak 2024 yılında bu ücretin hangi seviyelerde olduğuna dair net bir açıklama bulunmuyor.

Defacto Franchise Nasıl Alınır?

Defacto bayiliği almak için firmanın resmi web sitesinde yer alan başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Söz konusu form aracılığı ile kişinin kişisel bilgilerinin yanı sıra iş tecrübelerine, bayiliğin açılmak istendiği konuma, şirket ve unvan bilgilerine dair de beyanlar istenilmektedir.

Başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmasının ardından firma başvuruyu değerlendirecektir. Olumlu veyahut da olumsuz değerlendirme neticesi başvuru sahibi ile kısa süre içerisinde paylaşılacaktır.

Defacto Kaç Tane Bayisi Var?

Defacto bayi sayısı hem girişimciler hem de kendilerine en yakın şubeyi tespit etmek isteyen tüketiciler tarafından bir hayli merak edilmektedir.

Defacto’nun resmi web sitesi aracılığı ile yapılan açıklamaya göre firmanın ülkemiz genelinde 300 civarında bayisi bulunmaktadır. Ülkemizin yanı sıra birçok ülkede de hizmet veren Defacto’nun yurt dışı şube sayısı 205’tir.

Son olarak Ukrayna ve Özbekistan’da şube açılışı yapan Defacto, kendi sektörünün en büyük ikinci firmasıdır. Firmanın bu yıl içerisinde daha da büyüme gibi bir hedefi bulunmaktadır.

Defacto Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Defacto müşteri hizmetleri iletişim numarası bayilik fırsatlarına ilişkin bilgi almak isteyen girişimcilerin yanı sıra sipariş sürecine dair destek isteyen tüketiciler tarafından da merak edilmektedir.

Defacto, ulaşılması kolay, müşteri hizmetleri odaklı bir giyim firmasıdır. Bu kapsamda firmaya telefon aracılığı ile de ulaşmak mümkündür. Defacto’nun aktif olarak kullandığı müşteri hizmetleri iletişim numarası ‘0850 222 27 15’ şeklindedir.

Defacto’nun yukarıda paylaşmış olduğumuz müşteri iletişim numarası üzerinden yalnızca müşteri odaklı konular hakkında bilgi alınabilmektedir. Müşteri temsilcisinin bayilik ile ilgili bilgi verme gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. Dolayısı ile firmadan bayilik talebi bulunan kişiler için tek yol web sitede yer alan bayilik başvuru formunun doldurulmasıdır. Formu doldurup firmaya ileten kişiye kısa süre içerisinde dönüş yapılmaktadır.