Çalışma Hayatı

DİSK Başkanı Çerkezoğlu'ndan DİSK çağrısı!

DİSK, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 54’üncü yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda basın açıklamasında bulundu.

Abone Ol

Açılışta konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye işçi sınıfını anlatmanın görev ve sorumluluğunu taşıdıklarını ifade ederek, Bu şanlı direnişi nesilden nesle Türkiye işçi sınıfına anlatmak hepimizin görevidir. Çünkü 15-16 Haziran yalnızca anılması gereken bir “tarih” değildir. 15-16 Haziran içinden geçtiğimiz karanlık dönemden çıkış için yolumuzu gösteren bir işaret fişeğidir. Bugün 15-16 Haziran direnişinin izinde ekmek, adalet ve hürriyet mücadelesini büyütme kararlılığımızı ifade etmek için bir aradayız. Türkiye işçi sınıfı olarak 15-16 Haziran direnişinde gösterilen birliği, dayanışmayı ve mücadeleyi örgütlemek zorundayız. Çünkü bize bir kez daha sömürü, adaletsizlik ve kölelik dayatılıyor" dedi.

'HERKESİ MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Türkiye'deki tüm işçileri DİSK çatısı altında birleşmeye çağıran Çerkezoğlu, "Türkiye işçi sınıfı bu adaletsiz düzeni kendi elleriyle değiştirebilir. Ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten bizler 15-16 Haziran direnişinin ışığında birleştiğimizde ve mücadele ettiğimizde hiçbir kuvvetin bizi yenemeyeceğini biliyoruz. Türkiye işçi sınıfı DİSK çatısı altında birleşmeye, 15-16 Haziran direnişinin izinde mücadeleye çağırıyoruz!” dedi.

Açıklamanın ardından kitle, sloganlarla 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nde üç işçinin katledildiği alana yürüdü. Yaşar Yıldırım, Mustafa Bayram ve Mehmet Gıdak adlı işçilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve öldürüldükleri alana karanfiller bırakıldı. Anma, “Direne direne kazanacağız”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “Yaşasın 15-16 Haziran Direnişimiz” sloganlarıyla sona erdi.