Eğitim

Eğitim-İş Sendikası, "Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi"ni protesto etti

Eğitim-İş Sendikası, TBMM önünde toplanarak "Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi"ni protesto etti.

Abone Ol

Eğitim-İş Sendikası (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası), TBMM önünde düzenlediği basın toplantısı ile "Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi"ni protesto etti.

TBMM'nin Çankaya kapısı önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına konuşan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, kanun teklifinin öğretmenleri tehdit ettiğini ve diplomalarını yok saydığını iddia etti. Söz konusu kanun teklifinin, usul ve şekil yönünden de Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade eden Özbay, bir tasarı ya da teklifin kanun teklifi kimliği kazanmasının Meclis'te mümkün olabileceğini söyledi.

ANAYASAYA AYKIRI

Öğretmenlik kanun teklifinin Anayasa'nın 6'ncı ve 7'nci maddelerine aykırı olduğunu öne süren Özbay, "Demokratik bir hukuk devletinde kanun yapma sürecine hiç benzemeyen bir yöntemle, kamuoyu bilgilendirilmeden, ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve eleştirileri dikkate alınmadan, diğer kanun maddeleriyle çelişkisi incelenmeden, Anayasa'ya uygunluğu ele alınmadan Meclis'e getirilen bu teklif adeta sendikalar ve muhalefetten kaçırılarak gece yarıları 'oldu bitti'lere getirilerek ısrar, inat ve baskıyla yasalaştırılmak istenmektedir." dedi.

Ayrıca kanun teklifinin, öğretmenlerin kazanılmış haklarını da gasp ettiğini savunan Özbay, "Öğretmenlerimizin özlük hakları, ekonomik durumları ve çalışma koşullarını iyileştirmek yerine daha da kötüleştirmekte ve mesleki saygınlıklarını zedelemektedir. Öğretmenler, fedakarlıkla ve özveriyle çalışarak geleceğimizi şekillendiren bireyleri yetiştirmektedir. Ancak bu kanun, öğretmenin diplomasını geçersiz kılan, 'Milli Eğitim Akademisi' garabetiyle onların emeklerini onların emeklerini hiçe sayarak, motivasyonlarını ve mesleki onurlarını zedelemektedir." ifadelerini kullandı.