Çalışma Hayatı

Ekomini Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Ekomini bayilik ücreti ne kadar? Ekomini bayilik nasıl alınır? İşte Ekomini’nin bayilik fırsatlarına dair merak edilenler…

Abone Ol

2012 yılında Anadolu Grup tarafından kurulmuş olan Ekomini, kısa süre içerisinde yoğun bir ilgi ile karşılaşmış ve ülkenin nerede ise genelinde hizmet vermeye başlamıştır.

Türkiye’nin birçok noktasında şubesi bulunan Ekomini, ayrıca girişimcilere bayilik fırsatı da vermektedir. Peki, Ekomini bayiliği için neler gerekli? Ekomini bayilik ücreti ne kadar? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

Ekomini Bayilik Şartları Nelerdir?

Ekomini bayiliği şartları zincir market sektöründe hizmet verme hedefinde olan birçok girişimci tarafından merak edilmektedir.

Günümüzde bayilik hizmeti sumaya devam eden Ekomini, bayilik şartlarını bayi özelinde güncelleyebilmektedir. Ancak markanın bayilik için belirlemiş olduğu genel şartlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Finansal birikime sahip olmak,
  • Bayi tasarımını Ekomini’nin yapmasını kabul etmek,
  • Reklam payını dönemsel olarak ödemeyi kabul etmek,
  • Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan ruhsat almak,
  • Bayiye dair yapı kullanım belgesine sahip olmak,
  • En az 30 metrekarelik dükkan şartını sağlıyor olmak.

Ekomini Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Ekomini bayilik ücreti sektöre giriş yapmak isteyen birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Ancak firmanın 2024 yılı için konuya dair yapmış olduğu resmi bir açıklama bulunmamaktadır.

2023 yılı verilerine bakıldığında Ekomini bayisi olarak hizmet vermek isteyen kişilerden en az 100 bin TL’lik bir sermaye talep ediliyordu. Sonrasında ise başvurunun olumlu değerlendirilmesi halinde lokasyona ve dükkanın büyüklüğüne göre bir bayilik ücreti belirleniyordu. Yanı sıra marka, bayilerinden isim hakkı da talep ediyordu.

Ekomini Franchise Nasıl Alınır?

Ekomini bayiliği almak için aşama aşama ilerlemek gerekiyor. Bu kapsamda öncelikle yukarıda sıralamış olduğumuz bayilik başvuru şartlarının sağlanması gerekiyor. Ardından ise firmanın başvuruyu olumlu değerlendirdikten sonra iletmiş olduğu bayilik ücretinin ve isim hakkı bedelinin karşılanması zorunlu tutuluyor. Bu aşamaları tamamlayanlar firma tarafından bir eğitime tabi tutuluyor. Eğitimi tamamlamayan kişilerin başvuruları iptal ediliyor. Tamamlayanlar ise bayilerinde hizmet vermeye başlıyor.

Ekomini’den bayilik almak isteyen kişiler markanın kendilerine en yakın şubesini ziyaret ederek bayilik başvuru formu talep edebilir. Yanı sıra firmanın internet sitesinde yer alan bayilik başvuru formu da online ortamda doldurularak yetkililere iletilebilir.

Ekomini Kaç Tane Bayisi Var?

2023 yılı verilerine göre Ekomini bayi sayısı, 700’ün üzerinde. Firma 75 şehirde aktif olarak hizmet veriyor. 2024 yılı itibari ile bu rakamların artmış olacağı tahmin ediliyor.

Ekomini Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Ekomini müşteri hizmetleri iletişim numarası hem firmanın müşterileri hem de firmadan bayilik talep etmek isteyen girişimciler tarafından arama motorları üzerinden sık sık sorgulanıyor.

Firmanın herhangi bir şubesine ilişkin dilek ve şikayetler Ekomini müşteri hizmetleri üzerinden yetkililere iletilebiliyor. Yanı sıra bayilik başvuruları ile ilgili de müşteri hizmetleri üzerinden bilgi alınabiliyor.

Ekomini’nin aktif olarak kullanmaya devam ettiği müşteri hizmetleri iletişim numarası, ‘0216 586 80 00’ şeklindedir. İlgili telefon numarası üzerinden her türlü dilek, şikayet ve öneri iletilebilmektedir. Ayrıca bayilik başvurusuna ve sonraki sürece dair bilgi sahibi olmak isteyenler de bu numara üzerinden ilgili yetkililer ile irtibat kurabilmektelerdir. Ancak bilgi verilmesine rağmen başvurunun firmanın sistemine düşebilmesi için yukarıda bahsetmiş olduğumuz bayilik başvuru formunun mutlaka doldurulması gerekmektedir. Bu da telefon üzerinden yapılamayacağı için kişi ya şubeye gitmeli ya da firmanın web sitesi üzerinden söz konusu başvuru formunu doldurmalıdır.