Emekli

Emekliler dikkat! Karşılıksız nakit desteği için son 1 hafta

Bütçe desteğine ihtiyaç duyan emekliler için bankalardan son bir hatırlatma geldi. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Abone Ol

Emekli maaşlarının hangi oranda zamlanacağı gündemden düşmeyen bir konu haline geldi. Sene başında memur emeklileri ile aynı zammı alan ayrıca asgari tutarı da 10 bin TL’ye yükseltilen emekli maaşı ile geçinmekte zorlanan milyonlarca kişi, gözlerini temmuz ayı düzenlemesine çevirdi.

3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon verisi neticesinde emekli maaşları için zam oranı netleşecek. Milyonlarca kişi de refah payı beklentisinin de oluşmuş olduğu bilinirken bu süreçte bankalardan da emeklilere önemli bir hatırlatma geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzaladıkları maaş ödemeleri protokolü kapsamında emekli vatandaşlara promosyon hizmeti sunan bankalar, haziran ayı ödemeleri için son 1 haftanın kaldığını bildirdi. Peki, emekli promosyonlarından kimler, nasıl yararlanabilir? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

KİMLER EMEKLİ PROMOSYONUNDAN FAYDALANABİLİR?

Geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe girmiş olan bir düzenlemeye göre Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere, maaş harici ödemeler yapılmaya başlandı. ‘Promosyon’ başlığı altında yapılan ödemelerden yalnızca SGK’dan maaş alan kişilerin yararlanmalarına karar verildi.

Emeklileri kapsayan promosyon kampanyalarına göre kişi maaş hesabını ilgili bankaya taşıması ve 3 yıl o bankada kalacağının sözünü vermesi halinde bankanın promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Emeklilerin yanı sıra SGK’dan dul maaşı alan hak sahipleri de maaş hesaplarını ilgili bankaya taşımaları halinde maaş baremi doğrultusunda promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor.

EMEKLİ PROMOSYONLARI NE KADAR OLDU?

Hemen hemen her ay promosyon kampanyalarını güncelleyen bankalar haziran ayı için son bir hatırlatmada bulundu. Bu ay için özel olarak düzenlenmiş olan kampanyaların 30 Haziran itibari ile sona erecek olduğunu belirten bankalar, azami promosyon tutarlarını şu şekilde açıkladı:

  • Akbank: 15 bin TL
  • Albaraka Türk Katılım Bankası: 12 bin TL
  • Denizbank: 12 bin TL
  • Fibabanka: 12 bin TL
  • Garanti BBVA: 15 bin TL
  • Halkbank: 12 bin TL
  • ING Bank: 15 bin TL