Emekli

Emeklilere verilecek Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

Kurban Bayramı dolayısıyla emekli vatandaşlara ödenecek bayram ikramiyesinin hesaplara ne zaman yatırılacağı belli oldu mu? İkramiyeler ne kadar oldu?

Abone Ol

Milyonlarca emekli, Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor. Peki, emeklilere verilecek Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Emekli ikramiyelerde ne kadarlık bir artış yaşandı? Detaylar haberimizde... 

Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Yılda iki kez emekli vatandaşlara ödenen bayram ikramiyelerinde yüzde 50'lik artış yaşanmıştı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda emekli vatandaşlar gelen zamla birlikte 3 bin lira bayram ikramiyesi almıştı. Geçen yıl ise emeklilere ödenen bayram ikramiyesi 2 bin liraydı. Bu yıl verilecek Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ise merakla bekleniyor.

Bayram ikramiyesi Kurban Bayramı'ndan önce yatacak mı?

Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelmişti. Bakan Işıkhan'ın açıklamalarına göre emekliye ödenecek Kurban Bayramı ikramiyeleri, bayramdan önce hesaplara yatırılacak. Işıkhan, bayram ikramiyelerine yönelik yaptığı açıklamada, "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Bayram ikramiyesi için net bir tari belli oldu mu?

Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ödemelerine ilişkin henüz resmi açıklama gelmedi. Bu yıl, Kurban Bayramı'nın birinci günü 16 Haziran tarihine denk gelecek. Bu anlamda, 3-14 Haziran tarihleri arasında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki tüm emeklilere bayram ikramiyelerinin yatırılması bekleniyor.