Emeklilik

Emeklilik yaşı 70’e mi çıkarılacak?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesine ilişkin konuşurken, "Kimi ülkelerde 70 yaşına kadar emeklilik durumu var" dedi.

Abone Ol

Emeklilik sisteminde değişiklik gündemde... Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ülkede çok fazla emekli olduğunu belirterek, yeni çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Ayrıca, haftalık çalışma süresinin düşürülmesi ve bazı davaların istinafa gitmeden doğrudan Yargıtay'a gönderilmesi gibi değişiklikler de gündemde.

DHA’ya konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Türkiye'de çok fazla emekli olduğunu belirterek, emeklilikte yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Güler, Avrupa'daki emekli sayısını referans alarak, Türkiye'de 2 çalışana 1 emekli olduğunu ifade etti. Güler, daha adil, dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Emekli olma yaşının 70’e kadar çıkarılması gerektiğini savunan Güler, “Gelişmiş ülkelerdeki uygulamayı esas alırsak emeklilikte üç tane başlık öne çıkıyor. Bir tanesi, ödediğiniz prim miktarı, ödediğiniz süre ve yaş. Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde bizim ülkemizde olduğu gibi 40'lı, 45'li ve 50'lili yaşlarda bir emekliliğe rastlayamazsınız. Avrupa'da emeklilik yaşı 65'tir, 67'dir. Kimi ülkelerde de 70 yaşına kadar emeklilik yaş durumu vardır. Bu, sürdürülebilirlik çizgisi açısından önemlidir” dedi.