Çalışma Hayatı

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan: Diyarbakır ve Van’da adalet mücadelesi veriyoruz

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, belediyelerde işten çıkarılan emekçilerin haklarını yeniden kazanması için büyük bir adalet mücadelesi verdiklerini söyledi.

Abone Ol

Kayseri’de konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP ve DEM Partili belediyelerde işten çıkarılan, sürgün edilen ve sendika değiştirme baskısına maruz kalan emekçiler için adalet mücadelesi veriyoruz” dedi.

DİYARBAKIR VE VAN’DA EYLEMLER DEVAM EDİYOR

İşten çıkarılan emekçiler için Diyarbakır ve Van büyükşehir belediyeleri önünde başlattıkları eylemi 4 aydır kararlılıkla sürdürdüklerini kaydeden Arslan, “Diyarbakır'da DEM Parti'nin zulmünün sonucu olarak Hizmet-İş Sendikamız üyesi 800 arkadaşımız belediye önünde eylemlerini 4 aydır devam ettiriyor. Van Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden 1000'e yakın arkadaşımız işten çıkarıldı, 500 arkadaşımız sürgün edildi, pek çok arkadaşımız sendikal baskıya maruz kaldı. Türkiye'nin birçok yerinde arkadaşlarımız zalimlerin zulümlerine karşı direnişini onurlu ve haysiyetli bir şekilde devam ettiriyor. Haksızlığa uğrayan emekçi kardeşlerimizle birlikte büyük bir adalet mücadelesi veriyoruz. Mücadelemizi emekçi arkadaşlarımız işlerine geri alınan kadar, sürgünler ve sendikal baskılar sonlandırılana kadar karalılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZİ BAŞARIYLA SONUÇLANDIRACAĞIZ

2019 ve daha önceki yıllarda yapılan yerel seçimler sonrası benzer uygulamaların çokça yaşandığını fakat verdikleri mücadele neticesinde işten atılan işçileri işe geri aldırmayı başardıklarını hatırlatan Arslan, “2019 yerel seçimlerinin ardından belediyelerde yaşatılan zulümlere karşı Bolu’dan Ankara’ya Emek ve Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüz ve mücadelemiz neticesinde, işten çıkarılan arkadaşlarımızı işe geri aldırmayı başardık. Diyarbakır ve Van’da 4 aydır kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemizi de başarıyla sonuçlandıracağız” ifadelerine yer verdi.