Hava-İş Sendikası

Hava-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur?

Hava-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir? Sendikanın güncel üye sayısı kaç oldu? Sendikanın tarihi nedir? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Abone Ol

Ülkemizde sivil uçaklarla yolcu ve yük taşınması 20 Mayıs 1933 yılında kurulan Havayolları Devlet İşletme İdaresi ile başlar. Kurumun o yıllarda filosu 28 koltuklu, 5 uçaktan oluşuyordu. Sivil havacılık taşımacılığının yapıldığı ilk hava meydanları Ankara, Eskişehir ve İstanbul’dur. 1955 yılına kadar sivil havacılık sektöründe hizmet veren tek kurum kamu kuruluşu olan “Devlet Hava Yollarıydı, ve bu kuruluşun çalışanları işçi değil, devlet memuru statüsündeydi.

Türk-İş'e bağlı Hava-İş Sendikası, 2 Nisan 1962’de tüm olanaksızlıklara ve deneyimsizliğe rağmen 14 kurucusunun, özverili çabaları sonucu Bakırköy Çavuşoğlu pasajındaki tek odalı bir büroda faaliyetlerine başlamıştı. 23 Haziran 1962 tarihli ilk genel kurulda Genel Başkanlığa Necati Gezer Seçildi. İlk toplu iş sözleşmesi 10 Ağustos 1964 yılından Genel Başkan Necati Gezer önderliğindeki Hava-İş THY A.O ile 20 maddeden oluşan ilk toplu iş sözleşmesine imza attı. Sözleşme gereği aylık ücretlere “seyyanen, 65 TL” ücret zammı alındı.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Sendika Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal'dır.  1980 doğumlu, Kahramanmaraşlı, evli ve iki çocuk babası olan Tatlıbal; ilk, orta, lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Yüksek öğrenimini Beykent Üniversitesi İİBF Fakültesi İşletme Bölümü’nde, İstanbul Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ortak programı “Liderlik ve Küresel Girişimcilik” alanında yüksek lisans yaptı. Türk Hava Yollarına girmeden önce çeşitli alanlarda ticari faaliyetlerde bulundu. 2009 tarihinde THY Muhasebe Başkanlığında memur olarak göreve başlamış olup, 2010 tarihinde Vize Takip Şefliğinde uzman ve sonrasında vize takip şefi olarak görev yaptı. 27.Olağan Genel Kurulunda Hava-İş Sendikası Genel Başkanlığına seçildi. 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleşen 28.Olağan Genel Kurulda yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika yöneetim kurulu, Genel Sekreter Sedat Ali Cangül, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şehima Pınar Eliüstün, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hami Bircan, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Arda Ersümer,Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özcan'dan oluşur.