Demiryol-İş bu yıl da liderliğini korudu! İşte, Hava-İş, TÜMTİS, Öz Taşıma-İş üye sayıları Demiryol-İş bu yıl da liderliğini korudu! İşte, Hava-İş, TÜMTİS, Öz Taşıma-İş üye sayıları

Hava İş Sendikası üyeleri ile THY ve diğer kuruluşlar arasında yapılan toplu görüşmelerde en yüksek zamları aldı. Ülkedeki en yüksek maaşlar ve zamlar THY personelinde. 

HAVA İŞ ÜYE SAYISI NE KADAR?

Hava taşımacılığının en önemli sendikası olan Hava İş Sendikasının üye sayısı 27 bin 176 oldu. Üyelerinin isimleri neler, üyeleri kimler.

HAVA İŞ SENDİKASI NE ZAMAN KURULDU

Ülkemizde sivil uçaklarla yolcu ve yük taşınması 20 Mayıs 1933 yılında kurulan Havayolları Devlet İşletme İdaresi ile başlar. Kurumun o yıllarda filosu 28 koltuklu, 5 uçaktan oluşuyordu. Sivil havacılık taşımacılığının yapıldığı ilk hava meydanları Ankara, Eskişehir ve İstanbul’dur. 1955 yılına kadar sivil havacılık sektöründe hizmet veren tek kurum kamu kuruluşu olan “Devlet Hava Yollarıydı, ve bu kuruluşun çalışanları işçi değil, devlet memuru statüsündeydi.

DHY’den THY’ye

DHY 21 Mayıs 1955 tarihinde yürürlüğe giren yeni kanunla THY AO oldu. Bu değişiklik aynı zamanda, kurum içinde sendikal örgütlenmeyi olanaklı kılan statüyü de beraberinde getirecekti. Fakat 1959 yılına kadar, yeni resmi statü her ne kadar sendikalaşmayı olanaklı hale getirdiyse de, özellikle THY Teknik Müdürlük bünyesinde yapılan gayretli çalışmalar meyvesini vermedi ve gerekli yedi kurucu üye sayısına ulaşılamadığından, Türkiye’deki ilk havacılık sendikasının hayata geçirilmesi bir süre daha ertelenmek zorunda kaldı.

HAVAŞ İŞ GENEL BAŞKANI KİMDİR?

ALİ KEMAL TATLIBALGenel Başkan 1980 doğumlu, Kahramanmaraşlı, evli ve iki çocuk babası olan Tatlıbal; ilk, orta, lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Yüksek öğrenimini Beykent Üniversitesi İİBF Fakültesi İşletme Bölümü’nde, İstanbul Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ortak programı “Liderlik ve Küresel Girişimcilik” alanında yüksek lisans yaptı. Türk Hava Yollarına girmeden önce çeşitli alanlarda ticari faaliyetlerde bulundu. 2009 tarihinde THY Muhasebe Başkanlığında memur olarak göreve başlamış olup, 2010 tarihinde Vize Takip Şefliğinde uzman ve sonrasında vize takip şefi olarak görev yaptı. 27.Olağan Genel Kurulunda Hava-İş Sendikası Genel Başkanlığına seçildi. 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleşen 28.Olağan Genel Kurulda yeniden Genel Başkanlığa seçildi.