Hekim Birliği Sendikası, çalıştırma koşullarının ve eğitimin iyileştirilmesi, teşvik ödemelerinin zamanında yapılması ve hekimlere karşı şiddetin önüne geçilmesi için İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Dr. Yakup Gökhan Doğramacı, 100 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarının izinde yürüdüklerini ve Türk hekimleri olarak emeğin değersizleştirilmesine karşı mücadele ettiklerini belirtti.

Genç Sağlık Sendikası, şehit çocuklarını Genel Merkez'de ağırladı Genç Sağlık Sendikası, şehit çocuklarını Genel Merkez'de ağırladı

Doğramacı, "Hekimler olarak 'teşvik' adı altında daha fazla çalıştırılıp, daha az ücret ödenen bu havuç - sopa ikilemindeki sömürü düzenine karşı tepkiliyiz. Bu durum, sadece bizim emeğimizin değersizleştirilmesi anlamına gelmiyor; aynı zamanda sağlık hizmetlerinin kalitesini de düşürüyor. Her ay keyfi olarak açıklanmayan ve belirlenmeyen teşvik oranları, çözümden çok sorunun bir parçasıdır. Maaşla birlikte ödenmesi gereken teşvik ek ödemelerinin haftalarca geciktirilmesini kabul etmiyoruz. Bu belirsizlik, çalışma motivasyonumuzu olumsuz etkiliyor, mesleki onurumuzu zedeliyor" diye konuştu.

Doğramacı, ayrıca, "Bu taleplerimiz, yalnızca ekonomik bir talep değil aynı zamanda mesleğimizin saygınlığına duyduğumuz saygının da bir gereğidir. Bizler, emeğimizin karşılığını almak istiyoruz ve bu uğurda kararlılıkla mücadele edeceğiz" dedi.

ADİL ÜCRET SİSTEMİ ÇAĞRISI

Hekim Birliği Sendikası Genel Başkanı Yakup Gökhan Doğramacı, ek ödemelerin tüm hekimler için düştüğünü, ancak pandemi kahramanları olan diş hekimlerinin ek ödemelerinin daha dramatik şekilde düştüğünü, bu durumun sağlık sisteminde bir zafiyet yarattığını ve hekimlerin motivasyonunu kırdığını belirtti. Ayrıca, üniversitelerde görev yapan hekimlerin, kamuda çalışan meslektaşlarına göre daha az ek ödeme aldığını, bir aylık emeğin karşılığının bir günlük yevmiyeye denk geldiğini ve hekimlerin aldığı saatlik nöbet ücretlerinin asgari ücretin altında kaldığını ifade etti. Doğramacı, emeğe, eğitime ve sorumluluğa uygun, adil bir ücret sistemi kurulması için tüm güçleriyle çalışacaklarını vurguladı.