Çalışma Hayatı

Hizmet-İş Sendikası işten çıkarmalara tepki gösterdi

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan, Balışeyh Belediyesi'nde çalışan 11 şirket işçisinin işten çıkarıldığını açıkladı.

Abone Ol

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Doğan, sendika binasında yaptığı açıklamada, Yeniden Refah Partisinden Balışeyh Belediye Başkanı seçilen Hilmi Şen'in göreve başladıktan sonra 24 işçiyi sendikalarından istifa ettirdiğini iddia etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından müfettiş talep ettiklerini belirten Doğan, "Daha sonra 31 Mayıs'ta 11 işçinin iş akdi feshedildi. Sürecimiz devam ediyor, işe dönme davasını bugün açacağız. İşten çıkarılma gerekçesi olarak 22'nci kod yani diğer nedenler gösterilmiş. Bu işe gelmeme, hırsızlık gibi her şey olabilir. Ayrıca işçilere mobbing de uygulanmış." şeklinde konuştu.

'AYRIMCILIĞA UĞRADIK'

Ercan Coşar, 11 yıldır çalıştığı belediyeden işten çıkarıldığını belirterek, AK Parti'ye oy verdikleri için ayrımcılığa uğradıklarını iddia etti. Kendisinin 'oturarak iş yapar' raporu olmasına rağmen parke döşeme, temizlik, odun kesme ve inşaat gibi ağır işlerde çalıştırıldığını ve sonunda sendikadan çıkmadığı için işten çıkarıldığını dile getirdi. Sağ bacağının diz kapağı üstünden ampute olduğunu belirtti. Diğer bir işçi olan Cemal Gürsoy ise 13 yıldır belediyede çalıştığını ve çöp aracı kullanıp temizlik yaptığını söyledi. Belediye başkanının seçilmesinden sonra işlerinden olduklarını ve haksız yere suçlandıklarını dile getirdi.