Çalışma Hayatı

Grevdeki işçiler için arabuluculuk başladı!

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan işçilerin işe geri iadeleri için başlattıkları mücadele sürerken, arabuluculuk dönemi de devreye girdi.

Abone Ol

İşten atılan Karşıyaka Belediyesi işçilerinin belediye önünde işe dönme mücadelesi devam ediyor. Bu süreçte, personel yetersizliği nedeniyle fazla mesai yapan Kent AŞ işçilerinin ücretleri hala parça parça ödenmeye devam ediyor.

Sendika avukatı aracılığıyla yargı yoluna başvuran işçiler için ara bulucu görüşmeleri bu cuma günü başlayacak. Görüşmelerin 8’er ve 9’ar kişilik gruplar halinde telekonferans yöntemiyle gerçekleştirileceği bildirildi. Ayrıca, sendika avukatıyla hareket etmeyen bazı işçilerin de ara bulucu görüşmesine katıldığı belirtiliyor.

İşçilerin ağustos ayından 9 günlük ücretleri, kıdem tazminatı alacakları, toplu iş sözleşmesi (TİS) farkından kaynaklanan alacakları ve izin kullanmayanların izin alacakları bulunuyor.

Yapılan görüşmelerle ilgili bilgi veren bir işçi, “Alacak tutarı 500 bin lira ise 350-370 bin lira teklif ediliyor. İhbarı vermiyorlar, sadece kıdem tazminatını ödüyorlar. Çoğu arkadaşımız noterden ihtar çekerek ‘Paramı alamıyorum’ diyerek başvuruda bulundu. Bu sayı 70 kişiyi buldu. TİS’ten kaynaklı 3 ay geriye dönük alacaklarımız var ve yıllık izni olan çalışanlar da mevcut. Şu ana kadar alacaklarımızın kalmamış olması gerekir ama henüz bir adım atmış değiller” dedi.

Bazı işçilere 7, bazılarına ise 10 taksitte ödeme teklif edildiğini belirten işçi, “Emekli olan bir arkadaşımızın yaklaşık 800 bin lira alacağı var. 8 taksit önermişler, ancak kabul etmemiş. Dava sonucunda alacağımızı faiziyle birlikte alacağız. Neden kabul edelim?” şeklinde konuştu.

KOD 46 VE 26 KALDIRILSIN

Kod 46’nın, Kod 26’nın kaldırılmasını ve haklarının verilmesini isteyen işçi, “Samimilerse önce bunu yapsınlar, haklarımızı versinler. Birçok insanı haksız hukuksuz bir şekilde işten çıkardılar. Uzun ve yorucu da olsa tüm haklarımızı arayacağız. Yeri geldiğinde iki kişinin işini yapan personellerdik. Fazlasıyla elimizi taşın altına koyduk” dedi.