Çalışma Hayatı

Kamuda servislerin kaldırılmasına konfederasyondan tepki!

Kamuda servislerin kaldırılması ve SGK personellerin hak kaybı yaşamasına ilişkin Kamu Birliği Konfederasyonu, SGK'nın önünde basın açıklaması düzenledi. Konfederasyon ve bağlı sendikalar, çalışanları mesaiye bir saat geç başlama eylemine davet etti.

Abone Ol

Kamu Birliği Konfederasyonu ve bağlı sendikaları, Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin haklarının iadesi ve kaldırılan servis hizmetinin devamının sağlanması için Ankara'da SGK Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kamu Birliği Konfederasyonu Başkanı Osman Kaya, memurun varolan haklarını korumak ve üzerine yenilerini ekleyebilmek için mücadele ederken bazı yetkili sendikaların sessiz kaldığını, bunun sonucunda da memurların hak kaybına uğradığını belirtti. 

Kamu çalışanları için büyük kolaylık olan personel servis hizmetinin kaldırılmasının pek çok sorunu beraberinde getireceğini dile getiren Kaya, "Servislerin kaldırılması büyük bir yanlıştır. Büyükşehirlerde bilindiği üzere trafik sorunu çok büyük bir problem iken kamu çalışanlarını şahsi aracını kullanması trafik yoğunluğunu artıracaktır. Toplu taşıma kullanarak ulaşım sağlamaya zorlanması  ise hem maddi hem de mental açıdan yoracaktır" dedi.

HEM MASADA HEM SAHADA ÇALIŞIYORUZ

Kazanılmış varolan hakların genelge ile engellenmes, iş  barışının bozulmasına neden olacağını belirten Kaya, "Kamuda sosyal dengeyi bozacak çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olacak keyfi kararlara mahal verilmemelidir. Servis hizmeti de dahil olmak şartıyla her zaman memurun hak ve menfaatlerini korumak için her zaman saha da olacağız. Kamu birliği konfederasyonu memurun varolan özlük haklarını ve mali haklarını daha iyiye taşımak adına hem sahada hem masada çalışmalarını sürdürecektir" dedi.

MESAİYE BİR SAAT GEÇ BAŞLAMA EYLEMİ

Savdes-Sen Sendikası Genel Başkanı Tuncay Cengiz de SGK personellerinin yaşadığı haksızlıkları dile getirdi. Cengiz, " Kamuda tasarruf da şarttır. Ancak, ulaşım temel bir insan hakkıdır. Ancak, o kadar savurganlık, lüks ve şatafat varken, memurun servisini kaldırarak tasarrufa başlamak akıl tutulmasıdır. Özellikle, iş yoğunluğu oldukça fazla olan Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin mesaiye geliş ve gidişini için çözüm bulmak yerine servis ihalelerinin iptal edilmesi ve servislerin kaldırılması, çözüm olarak merkez birimlerine toplu taşıma kartı verilerek personelin mağdur edilmesi, toplu taşıma kartında dahi taşra memurlarının yok sayılması personele verilen değerin göstergesidir. Desteğimizin en bariz göstergesi tasarruf genelgesinin iptali yönünde Danıştayda açtığımız davalardır. “Mesaiye bir saat geç başlama” eylem kararımızdır. Sorunlar çözülmezse, tepkimiz ve eylemlerimiz artarak devam edecektir. İlgilileri uyarıyoruz. Servislerimizi yeniden istiyoruz. “Servisime dokunmayın, memurun onuru ile oynamayın” diyoruz.