Emekli

Kulislerde en düşük emekli maaşı konuşuluyor!

Enflasyonun açıklanmasının ardından maaş zamları da belli oldu. Meclis kulislerinde en düşük emekli maaşının ne kadar olacağına ilişkin rakamlar konuşulmaya başladı. İşte o bilgiler...

Abone Ol

Emekli ve memurun maaş zamlarının belirlenmesinin ardından şimdi de en düşük emekli maaşı gündemdeki yerini koruyor. Kulislerde, en düşük emekli maaşı düzenlemesiyle hareketlendi. Enflasyon rakamları açıklandıktan sonra SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaş zammı netleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında %24,73 oranında zam alacak. Memur emeklileri de enflasyon farkı ve toplu sözleşme hesabıyla %19,31 zam alacak.

Bir emeklinin kök maaşı 8 bin lira iken, yüzde 24,73'lük zam sonrasında eline geçecek para 10 bin liraya yükselecek. Ancak düşük kök maaşı olan emeklilerin zamlı maaşı bile halen 10 bin liranın altında kalacak. Bu durum, yaklaşık 1.8 milyon emeklinin temmuz ayı zammına rağmen, yılbaşından bu yana aldığı maaş tutarında bir artış olmazsa aynı miktarı almaya devam edeceği anlamına geliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

AK Parti kurmayları, en düşük emekli maaşının düzenlenmesi için harekete geçti ve en düşük emekli maaşının 10 bin liranın üzerine çıkarılmasını hedefliyor. Öne çıkan rakam ise 12 bin TL olarak belirlendi. Altı aylık enflasyon farkı kadar zam yapıldığında, Temmuz 2024 itibarıyla en düşük emekli aylığı 12 bin 473 liraya yükselecek.

Hürriyet'in haberine göre, AK Parti yetkililerinin sadece en düşük emekli maaşı için hazırlık yaptığı öğrenildi. Çalışmalar tamamlandıktan sonra konu Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, ardından da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. 

BAKAN IŞIKHAN'DAN DA MAAŞ DÜZENLEME SİNYALİ

Sabah Gazetesi'nin haberine göre de,  Bakan Işıkhan, kök maaşı 10 bin TL'nin altında bulunan 3.8 milyon emekliden 2 milyonunun bu rakamın üstüne çıktığını belirtti. 1 milyon 780 bin emeklinin kök maaşının ise 10 bin TL'nin altında kaldığını dile getiren Işıkhan, zamlara rağmen maaşı 10 bin liranın altında olan emekliler için de yeni bir düzenleme yapılmasına işaret etti.