Eğitim

Milli Eğitim Bakanı'nın yemeğine katılacak sendikalar belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sektöründe faaliyet gösteren sendika ve dernek temsilcilerine akşam yemeği düzenleyecek. Anka'nın haberine göre, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen genel başkanları davete katılmayacaklarını belirtirken, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim Sen ise daveti kabul edecekler.

Abone Ol

Sendika temsilcileri, bakanlık tarafından düzenlenen yemek davetini samimi bulmadıklarını ve sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanında faaliyet gösteren sendika ve dernek temsilcilerine bu akşam yemek verecek. Yemekte, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat konuşulacak. Ancak Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, daveti "samimi bulmadıkları" gerekçesiyle reddetti. Özbay, "Cemaat ve tarikatlara 'Sivil toplum kuruluşu' denilerek bu etkinliğe davet edebilirler. Bakan ile birlikte yemek yeme ihtiyacımız yok, sorunları çözme ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu akşam Gölbaşı ilçesindeki yemekli etkinlikte eğitim alanında faaliyet gösteren sendikaların ve derneklerin temsilcilerini ağırlayacak. Etkinlikte yeni eğitim öğretim müfredatıyla ilgili görüş alınması beklenirken, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen genel başkanları davete katılmayacaklarını belirtti. Türk Eğitim Sen, yurt dışı programları nedeniyle davete katılamayacakken, Eğitim Bir-Sen ise etkinliğe katılacak sendikalar arasında yer alacak.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, yemeğe katılmamalarının gerekçesini şöyle açıkladı: "Öğretmenlik mesleğini her sözüyle itibarsızlaştıran, meslek kanunundan müfredata hiçbir konuda fikrimizi dikkate alıp uygulamaya geçirmeyen, kendisini meşrulaştırmaya çalışan bir bakanlık anlayışının yemek davetinde figüran olmayız" ifadelerini kullanan Özbay, şunları kaydetti:

"Eğitimin paydaşlarıyla yemekte buluşacağız deniyor. Bu paydaşlar kim bunu bilmiyoruz. 'Sendikalarla eğitimdeki sorunları konuşacağız' deseler, kimlerin katılacağını bildirseler katılım sağlarız. Eğitimde şiddet olayı sonrası gerçekleşen açıklamalar ve buluşmalarda olduğu gibi ucu açıklık söz konusu. Cemaat ve tarikatlara 'Sivil toplum kuruluşu' denerek bu etkinliğe davet edebilirler. Bakan ile birlikte bir yemek yeme ihtiyacımız yok, sorunları çözme ihtiyacımız var. Önceliğimiz bu. Eğitim bileşenlerinin bir araya getirilmesi çağrısını olumlu buluyoruz ancak değeri yok. Biz kimsenin meşruluğunu oluşturma girişiminde bulunmayacağız. O görüntüde yer almayacağız. Kimlerin katılacağını bildiğimiz bir toplantıya katılmaya hazırız."