Çalışma Hayatı

Mola karşıtı işveren'den yeni yöntem! Sigara içilmesin diye duman sensörü koydu

Kayseri Sersim fabrikasında çalışan işçiler, çalışma koşullarından şikayetçi. İşçiler bu sefer de molalarının engellendiğini, işveren tarafından tuvaletlerde sigara içilmemesi için sensör takıldığını söyledi.

Abone Ol

Kayseri Sersim fabrikasında, patron işçilerin tuvaletlerde sigara içmelerini engellemek için duman sensörü koydu. İşçiler, zorunlu fazla mesai uygulamasına tepki gösteriyor ve patronun her türlü yöntemi kullanarak fazla çalışmalarını istemesine karşı çıkıyor. Fabrikada yoğun bir üretim temposu var ve işçiler, uzun süredir her gün fazla mesai yapmak zorunda kalıyor. Ancak bu durumda ücretlerinin artmaması ve kendilerine zaman ayıramamaları nedeniyle memnuniyetsizliklerini dile getiriyorlar.

MOLALARDAN KISIYORLAR

Sersim işçileri, “Molalardan kısıyorlar. İşçiler sigara içmesin daha fazla çalışsın diye hesap yapıyorlar. Tuvalete sensör koyuyorlar ama ateşin olabileceği bölümlere önlem almıyorlar. Bir işçi sigara yaktığı zaman tepemizden su akıyor. Sıcak ortamda çalışanlar elini yüzünü yıkamaya gidiyor. Bir nefes soluklanmak için tuvaleti kullanıyor. Ama tepemizden su akıyor. Tuvalete onu koyacağınıza, sıcak çalışma alanlarına önlemler alın” ifadelerini kullandı. Tüm Sersim işçilerine seslenen bir grup Sersim işçisi ise, “Ömrümüzü veriyoruz ama değerimiz yok. O kadar çalışıyoruz aldığımız ücret belli. Dünyaya Sersim diye bir marka olduğunu gösterdik ama Kayseri’de rahat yaşayamıyoruz. Böyle dünya olur mu? Önce birlik, sonra sendika, sonra daha iyi bir çalışma düzeni istiyoruz” diye konuştu.

Fazla mesaiye zorlandıklarını dile getiren işçiler, “Uzun süredir her gün fazla mesai yapıyoruz. Bırakın eşi dostu kendimize zaman ayıramıyoruz. Ama ücretler yerinde sayıyor. Fazla mesaiyi zam gibi algılamamızı istiyorlar” diye konuştu.