Öz Petrol-İş Sendikası

Öz Petrol İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur?

Petrol, Kimya, Lastik, Plastik ve İlaç iş kolunda faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz Petrol-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir?

Abone Ol

Sendika, 2003 yılında Petrol, Kimya, Lastik, Plastik ve İlaç iş kolunda İstanbul Pendik’te kurulmuştur. Üçüncü genel kurulda alınan kararla Türkiye’nin Hak-İş Konfederasyonu’na üye olan Öz Petrol-İş Sendikası, Türkiye de “Endüstriyel İlişkiler Kurulu” çalışmalarını ilk defa başlatan sendika oldu. Bu model daha sonra tüm işyerleri ve sendikalar için model oldu.

İkinci genel kurulun ardından sendika genel merkezi İstanbul Tuzla’ya taşınmış, 2014 yılı başında ise İstanbul Kartal’a taşındı. 2021 yılında ise yine Kartal ilçe sınırları içerisinde sendikanın kendine ait bir sendika genel merkezi satın alınarak tefrişatı tamamlanmış olup bu genel merkezde çalışmalar ivedilikle yürütülüyor.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika Genel Başkanı Kudret Örgel'dir. Yönetim kuruluna bakıldığında ise Genel Başkan Yardımcıları; Uğur Evkuran, Hakan Karaman ve Hasan Gürcan'dan oluşur. 

Petrol, Kimya, Lastik, Plastik ve İlaç iş kolunda faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz Petrol İş Sendikası'nın güncel üye sayısı 1538'dir. Sendika, söz konusu iş kolunda en fazla üye sayısına sahip sendkadır.