HAK-İŞ’e bağlı Öz Petrol-İş Sendikası’nın 6. Olağan Genel Kurulu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık İş Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.  Divan başkanlığını Öz Sağlık İş Genel Başkanı Devlet Sert yaptı.

Öz Petrol İş Sendikası üye sayısı kaç, başkanı kim? Öz Petrol İş Sendikası üye sayısı kaç, başkanı kim?

Konuşmasının başında Genel Başkan Kudret Örgel'e çalışmalarından dolayı takdirlerini sunan Devlet Sert, “2004 yılında kurulan ve ilk genel kurulunu 18 üyenin katılımı ile gerçekleştiren Öz Petrol-İş Sendikamızın 3 Nolu Petrol, Kimya, Lastik, Plastik ve İlaç iş kollarında çalışan bütün işçilerimizi kucaklayıcı tavrını ve yürüttüğü sendikal çalışmaları takdir ediyor, bu manada Genel Başkan Kudret Örgel ve ekibini de tebrik ediyorum. Özellikle Endüstriyel İlişkiler Kurulu gibi çalışma hayatına katkı sunan ve önemli dinamikler arasında yer alan bir modeli geliştirdikleri için de kendilerini ayrıca kutluyorum" dedi.

'YENİ TOPLU SÖZLEŞMELER İLE YOL ALABİLİRİZ'

Tüm emekçilerin hak ettikleri ücretlere ve iş ortamına sahip olması gerektiğini ifade eden Devlet Sert, "Sendikaların ve Öz Petrol-İş Sendikamızın da temel sendikacılık ilkesinin bu çerçevede olduğunu düşünüyorum. Özellikle özel sektörde yapılan sendikal faaliyetlerde, patron ve sermayeyi düşman değil partner olarak kabul edip, örgütlenmenin zorluğunu en çok yaşayan sendikalarımızdan biri olduğunu da itiraf etmek gerekiyor. Emekçinin ekonomik kazanımlarının arttırılması, sadece karnını doyuran değil, ailesinin geçimini ekonomik yönden, sosyal yönden ve gelecek kaygısını üzerinden atarak sağlayabilen bir sistem ayakta kalabilir. Biz sendikalar da gerek yürüttüğümüz sendikal ve sivil toplum örgütü kimlikli çalışmalarımız ile gerekse imzaladığımız toplu sözleşmeler ile bu kazanımları artırarak ve yenilerini ekleyerek ancak yol alabiliriz. Bu manada da Öz Petrol-İş Sendikamızın yürüttüğü faaliyetlerde kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.