Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Öz Sağlık-İş Sendikasının Türkiye'nin 3'üncü büyük sendikası olduğunu belirterek, "Biz yanlış konuşamayız, iftira atamayız, alacaklı olan çalışanlarımızın hak ve hukukunu hiçe sayarak yastığa başımızı koyamayız. Biz hedefe doğru yürüyen bir anlayışla hedefe sizlerle varacağız ben buna inanıyorum" dedi. 

Şehir Hastanesi'nde mobbing iddiası! Şehir Hastanesi'nde mobbing iddiası!

Çalışma hayatında çok sorunlar bulunduğunu dile getiren Sert, konuşmasında dikkat çeken satırbaşları şöyle... 

-Geçen hafta bir çalıştay yaptık. Çalışma hayatında ne kadar sorun varsa bu sorunları Allah’ın izniyle Öz Sağlık-İş Sendikası olarak HAK-İŞ olarak bizden başka çözecek bir sendika göremiyorum. 

-Üyelerimizin yüzde 44’ü kadın. 203 bin üyemiz var. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin en büyük sendikası olma yolunda mücadele edeceğiz. Dünyanın en büyük sendikası olma yolunda mücadele edeceğiz. Neden olmasın? 800 bine yakın çalışan varken. Niye biz bunların hala 200 binini örgütleyebildik? 850 bin üyesi değil de 8 milyon üyesi olan bir HAK-İŞ istiyoruz. Benim derdim sayı değil. Bilinçli bir üye profilini biz başarabiliriz. Zirveye çıkabiliriz ancak zirvede kalmak daha önemli.

BİZ YA İŞİMİZİ YA EŞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ!

-Çalıştayda tayin hakkı ve becayişi gündeme getirdik. Hangi çağda yaşıyoruz. Yuvalar yıkılıyor, çalışma hayatındaki en büyük sorunlardan bir tanesi bu. Biz ya işimizi ya eşimizi bırakacağız. Aile Bakanlığı Ailenin sağlam yapısını oluşturmak için kuruldu. Her şeyi hak ediyorsunuz yaptığınız hizmetleri ben biliyorum. Dezavantajlı insanlara nasıl hizmet ettiğinizi ben biliyorum. Her şeyi hak ediyorsunuz ama bir tayin hakkımız yok. Biz bu sorunu çözme mecburiyetindeyiz. 

ZORUNLU EMEKLİLİĞİ KALDIRDIK

-Zorunlu emekliliği kaldırdık, kim mücadele etti? 3 yıldan beri gündeme taşıdık. Biz mütevaziliğimizden bunları anlatmıyoruz. Bunları düşünen bir sendika da ben göremiyorum. Sizin haklarınızı biz alırız diyenlere sakın inanmayın. Ek protokolü 4 ay öne çekmemize rağmen öyle bir algı yaptılar ki. Öz Sağlık-İş’in 200 bin üyesi gitse asla yalan konuşmayacağız. Yalan bilgi vermeyeceğiz. Biz sorunlarımızın peşinde koşacağız. 

MEMURA, MEMUR EMEKLİSİNE, İŞÇİ EMEKLİSİNE VERİLEN YÜZDE 49,25 TÜM KAMU İŞÇİLERİNE DE VERİLMELİ

-Buradan hükümete sesleniyorum yüzde 49,25’in bütün çalışanlarımıza verilmesini talep ediyorum. Bir pandemi süreci yaşadık, deprem felaketi yaşadık. Dünyanın herhangi bir bölgesinde böyle bir afet yaşansa hiçbir devlet belki dayanamazdı. Herkese eşit oranda bu uygulamayı yapmak zorundayız.

EY AMERİKA, EY DÜNYA ÜLKELERİ SİZ HANGİ SIFATLA DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAYACAKSINIZ?

-Gazze’de yaşanan dramı hepimiz biliyoruz. 5 ayda 30 bin Gazze’li katledildi. Bunun 9 bini kadın. 13 bini çocuk. Siz sivilleri katlediyorsunuz. İsrail artık katliamlarda ölenlerin toplu defnedildiği mezarları da bombalıyor. Allah’ın laneti üzerine olsun.

Ey Amerika ey dünya ülkeleri siz hangi sıfatla dünya kadınlar gününü kutlayacaksınız?

KADINLAR OLMADAN SAĞLIKLI BİR TOPLUM MÜMKÜN DEĞİLDİR

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Merkez Kadın Komite Başkan Yardımcısı Efruze Okyay, kadınlar olmadan sağlıklı bir toplumun mümkün olmadığını dile getirdi.